Välkommen till ridskolan

Lidköpings Ridklubb bedriver verksamhet 47 veckor om året och har ca 700 medlemmar. Klubbens verksamhet består av bl a ridlektioner, teoretisk utbildning och tävlingar. Vi är anslutna till Svenska Ridsportförbundet och är enda godkända Ridskolan i kommunen. Vi är kvalitetsmärkta genom våra skyltar, godkänd anläggning och utbildad personal och hästar.

Klubben är en ideell förening, vilket innebär att vi medlemmar själva äger anläggning och hästar. Vi har ingen vaktmästare, kanslist eller någon som sköter städning. Alla medlemmar behöver därför ställa upp 5-10 tim/termin. Det kan gälla att stå i cafeterian under tävling, vara funktionär, städa, måla, baka mm. Tala gärna om för oss ridlärare vad just du är bra på och kan hjälpa till med. Varje ridgrupp har enligt schema cafetjänst. Någon form av vara får man sälja ca 1gång/år.

Våra RIDLÄRARE är välutbildade med mångårig erfarenhet av ridning och hantering av hästar. På ridskolan finns 32 hästar varav 15 stora och 15 ponnyer som LRK äger.

 

TILL DIG SOM RIDER LEKTION 
Du har en fast plats tills du säger upp din plats. Uppsägning = fyra lektionstillfällen.
En ridlektion är 45 min, inklusive upp- och avsittning och innefattar skolridning, uteritter, markarbete/hoppning samt avsuttna lektioner. Tänk på att ta tid både före och efter lektionen till att göra i ordning din häst i lugn och ro. För att hästarna skall klara av sitt arbete men ändå hinna ta igen sig mellan lektionerna skall sadling och tränsning ske max 20 min. innan lektionsstart. Man får gärna borsta på dem tidigare. I varje ridgrupp är man max 10 elever. Blir det färre antal ridande än 7 elever kan gruppen komma att splittras. En stalluppgift ingår efter varje lektion och kan vara ex mockning, utfodring eller persedelvård.

Tre teori eller avsuttna lektioner ingår under ett verksamhetsår. Det är viktigt när man håller på med hästar att man inte bara lär sig rida utan även lär sig att på ett ansvarsfullt och korrekt sätt handskas med hästarna. 

Vid återbud av ridlektion: missad lektion är tyvärr missad, Igen ridning sker endast på uteritter under lov och vissa helger. 
Man kan inte slippa att betala sin avgift för resor el dyligt. 
TELEFONNUMMER ÅTERBUD: 0510-60971 (anmäl återbud senast kl: 11.00 samma dag du rider, lördag senast 08.30).


Vid betalning av ridavgift är det viktigt att du anger ditt namn, betalningsperiod samt vilken dag du rider. Observera att ridavgift skall betalas i förskott och behöver vi påminna om ridavgift tas en avgift ut på 100:- per gång. Är inte ridavgiften betald delas ingen häst ut. Medlemsavgift betalas en gång per år och i den ingår en olycksfallsförsäkring. Bankgironummer 404-5738.


Aktuell information om vad som är på gång, samt ridavgifter, hoppschema m m får du på vår hemsida. www.lrk.se                                                                                                                                                 Gilla oss gärna på Facebook ”Lidköpings Ridklubb-officiella sidan”

Vi hoppas att du skall trivas i klubben och har du synpunkter eller frågor eller önskemål är du alltid välkommen att höra av dig.

EN TIMME I VÄRLDEN ÄR ALDRIG FÖRSLÖSAD OM DEN ÄR TILLBRINGAD I SADELN....

Ridlärarna Lidköpings ridklubb

KVALITETSMÄRKT RIDSKOLA

Klubbar anslutna till Svenska Ridsportsförbundet som bedriver ridskoleverksamhet ska:

  • sätta medlemmen och hästen i centrum
  • erbjuda medlemmar i alla åldrar utbildning i hästhållning och ridning byggd på en klassisk grund och med inriktning mot ridsportens tävlingsdicipliner. För detta krävs att verksamheten leds av yrkeskompetent personal, att ridskolan förfogar över lämpliga och välskolade hästar samt en ändamålsenlig anläggning
  • vara föredömen i hästhållning och följa förbundets hästhållningspolicy
  • stimulera barns och ungdomars sociala utveckling genom att följa förbundets idéprogram "Ridsporten Vill" med värderingar och riktlinjer beträffande barn- och ungdomsverksamheten.

 

RIDSKOLAN

Läger och kurser sommaren 2019

2019-04-01

Anmälan från onsdag 17/4

Terminsplanering Våren 2019

2018-12-28

Ridskolestart

2018-07-30

Vill du börja rida!

2018-04-02

Nybörjare startar när vi får ihop full grupp/10 elever.
Har du ridvana ponny/häst finns större chans att börja omgående!
Vid intresse ring 0510-60971,
eller mejla
Häst: susanne@lrk.se
Ponny: sofia@lrk.se

Nyhetsarkivet

TÄVLING

Klubbtävling

2019-02-22

Tävlingsarkivet

INFO FRÅN DISTRIKTET

KALENDER

<<juni>>
tiontofr
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
1234567