GDPR - Behandling av personuppgifter

Inom ridsporten behandlar vi en stor mängd personuppgifter. De används bland annat till att hålla ordning i medlemsregister, hantera fakturering eller arrangera tävlingar.

Det finns särskilda regler för hur personuppgifter ska hanteras på ett tryggt och säkert sätt. Den 25 maj 2018 ersattes personuppgiftslagen av den nya dataskyddsförordningen (GDPR), vilket gör att kraven förändrades något.

 

Med anledning av dessa förändringar har LRK tagit fram ett förtydligande om hur och varför vi behandlar dina personuppgifter:

För att förbundet ska kunna bedriva sin verksamhet behandlas personuppgifter för olika ändamål kopplade till verksamheten. Förbundet finns till för sina medlemsföreningar vilket innebär att personuppgifter kommer att hanteras för att kunna fullfölja det stöd och den service förbundet tillhandahåller. Det handlar exempelvis om tävlings- och utbildningsadministration, ekonomiska transaktioner och statistik.
 

Förbundet är personuppgiftsansvarig för behandlingen av de personuppgifter som sker vid:

  • Hantering av medlemskap i förbundet
  • Förbundsadministration
  • Deltagande och administrering av förbundets utbildningsverksamhet
  • Deltagande i tävlingsverksamhet
  • Administrering av tävlingslicenser
  • Förbundets arrangerade mötesplatser (utöver tävling och utbildning)
  • Ansökan och hantering av bidrag
  • Sammanställning av statistik och uppföljning
  • Publicering av material på hemsida och sociala medier

Föreningen kan behöva dela personuppgifter med andra organisationer, exempelvis Riksidrottsförbundet och/eller distriktsidrottsförbund, samt det företag som hanterar och levererar vårt ridskoleprogram Hippocrates.

Om förbundet måste dela dina personuppgifter med tredje land kommer du att informeras särskilt om detta. Detta gäller endast dig om du anmäler dig till en tävling i tredje land eller på annat sätt representerar förbundet internationellt.

Förbundet kommer att genomföra en bedömning årsvis om ändamålet med behandlingen av personuppgifterna kvarstår. Om inte ändamålen med behandlingen av personuppgifterna kvarstår kommer uppgifterna att raderas.

Du som registrerad har flera rättigheter som du bör känna till. Du har rätt att få ett registerutdrag avseende förbundets behandling av dina personuppgifter. Förbundet ska vid begäran av registerutdrag förse dig med en kopia av de personuppgifter som är under behandling. För eventuella ytterligare kopior som du begär får förbundet ta ut en rimlig avgift utifrån administrativa kostnader.

Du har rätt att få dina personuppgifter korrigerade om de är felaktiga, ofullständiga eller missvisande och rätt att begränsa behandlingen av personuppgifterna tills de blir ändrade.

Du har rätt om du önskar att begära registerutdrag över vilka uppgifter om dig som LRK behandlar. Blankett för registerutdrag finns här.

Blanketten skickas till admin@lrk.se

 

 

 

 

 

RIDSKOLAN

Inloggning hippocrates

2021-06-28

5/7-21 öppnar Hippocrates portal för Ht-21. Du måste logga in och godkänna ditt avtal och se under aktiviteter vilken grupp du/ditt barn ska deltaga i.

Ridskolestart

2021-06-20

Ridskolan startar lördagen den 14 augusti

Ridschema m.m hösten 2021

2021-01-10

Vill du börja rida!

2020-08-10

Nybörjare startar när vi får ihop full grupp/10 elever.
Har du ridvana ponny/häst finns större chans att börja omgående!
Vid intresse ring 0510-60971,
eller mejla admin@lrk.se

Nyhetsarkivet

TÄVLING

Terminsplanering hösten 2021

2021-08-27

Klubbtävling

2020-10-03

Tävlingsarkivet

INFO FRÅN DISTRIKTET

KALENDER

<<september>>
måntisonstorfrelörsön
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930123
45678910