Resultat för LRK:s ryttare

För inrapportering av tävlingsresultat: resultat@lrk.se

 

Söndag 16/6-24 var det hopptävling i Götene. Lidköpings ridklubb bjöd på många duktiga ekipage med fina ritter. Lite extra bra gick det för Novalie Olausson på Willbrook Saphire som placerade sig på en 2a plats i Ld (kat.B), och Nova Frick på Urtago de Grevilly som vann Ld (kat.D). Bra jobbat tjejer!

 

 

Söndagen 19/5-2024  var flera av Lrks ponny & hästryttare på hopptävling på Skaraortens Ryttarförening Skålltorp Axvall.
I klassen Lätt D bed. Två faser A:0/A:0, Kat. B tog Clara Smirnov med Dougal OG segren föra klubbkamraten Astrid Långerud med Mister Mikey.
För kat. D så tog Emmy Smirnov med Poetic License en tredjeplats.

I klassen Lätt C bed. Två faser A:0/A:0, Kat.B  Segrade återigen Clara Smirnov men denna gånen ihop med B.B.S Buddy.
I Kat. D så placerade sig Emmy Smirnov med Poetic License på en andra plats.

I klassen 0.90 bed. Två faser A:0/A:0 Knep Felicia Johansson på Ramsbergs Dennis (SWB) andra platsen tätt följd av klubbkamraten Lotta Forsaeus på Canada

I klassen 1.00 bed. Två faser A:0/A:0 vann Nathalie Broberg på Heather Nova (SWB)  i samma klass placerade sig Emma Bergenwall med Conans Boy på en fjärde plats.

 

Under ponnyallsvenskan div 3 dressyr omgång 3 i Skultorp ändagen 19/5-2024 kom vårt allianslag LRK/FHF på en hedrande 2:a plats!

Malin Åkerberg med Beano slog till med nytt personligt rekord på 76,56% i LD:1, Kajsa Åkerberg med Nova´s son of Hope fick 65,18% i LC:1, Ester Larsson med Pilens Bellatrix fick 63,92% i LB:1, Livia Hendeby med Llanarth Rose fick 62.14% i LB:1 & Wilma Gustafsson med Highlander fick 60,92% i LC:1. Lagledare Jenny Åkerberg

 

 

Lördag 11/5 var flera av Lrks ponnyryttare på hopptävling i Grästorp. Där även den andra omgången av division 3 i ponnyallsvenskan gick.
Lrk hade flera framgångar med sina ryttare där Astrid Långerud på C-ponnyn Blackwoodland Annabelle vann i Le.
I Ld+, som var en inverkansbedömning och även lagklass red Lrks ryttare fina rundor med högt omdömme. Placerade blev Clara Smirnov på B.B.S. Buddy som kom 2a och Novalie Olausson på Willbrook Saphire som kom 3a bland B-ponnysarna. Sofie Larsson på Jumper kom på en 2a placering bland C-ponnysarna.
I Lc vann Emmy Smirnov med b-ponnyn Dougal OG.
Lidköpings lag knep en förstaplats för dagen och ligger nu i topp i totalen inför sista omgången.
Med i laget för dagen var Astrid Långerud på Mister Mikey, Novalie Olausson på Willbrook Saphire, Vera Sjöström på Rooskey Prince och Sofie Larsson på Jumper.

 

 

 

Söndagen den 21 april -2024 var LRKs Wilma Gustafsson med sin ponny Highlander i Vara och tävlade. De knep där en förstaplats i klassen LC:1 med sina 64%. Stort grattis Wilma och ”Nalle” 

 

 

Söndag 14 april -2024  gick första omgången av division 3 i ponnyhoppning.
Lidköpings lag lyckades ta 30 poäng vilket räckte till en andraplats.
Med i laget var Sofie Larsson på Jumper, Novalie Olausson på Willbrook Saphire, Astrid Långerud på Mister Mikey, och Hilma Björhed Plahn på Tommy be Good. Bra jobbat tjejer!

 

 

Söndagen den 11/2-24 lyckades Hilma Björhed Plahn och Tommy Be Good knipa en andraplats i lätt D på hemmaklubbens tävlingar.

 

 

Söndagen den 3/12-2023 arrangerade Lidköpings Ridklubb ponnydressyrtävlingar. Många startande ekipage och fina ritter!
Av hemmaekipagen kan särskilt lyftas fram Vera Ottersten som på sin D-ponny Craig Mor Toby kom på andra plats i Lätt C och Kajsa Åkerberg som på B-ponnyn Beano vann Lätt B.

Vera Ottersten & Craig Mor Toby 

 
Kajsa Åkerberg & Beano 
 
 


I helgen 11-12/12-2023  har Siri Eriksson och Kajsa Åkerberg dressyrtävlat med sina ponnys Bay Warrior -och Beano.

Siri och C-ponnyn Bay Warrior tog en fin vinst i klassen Lätt B hos Essunga Ryttarförening -på lördagen och följde upp den med en vinst även i Lätt C på Grevagårdens Ryttarförening i Skövde på söndagen.

Kajsa och B-ponnyn Beano knep en vinst även de på söndagens tävling hos Grevagårdens Ryttarförening. Vinsten fick de i klassen Lätt B.

Lördagen 28/10-23 Skaraortens ryttarförening anordnade dressyrtävlingar och för ponnyryttaren Kajsa Åkerberg slutade dagen med en seger.
Kajsa vann klassen Lätt B på sin B-ponny Beano på fina 67%.

Siri Eriksson och Bay Warrior 

Kajsa Åkerberg och B-ponnyn Beano

 

 


Lördagen 14/10-23  arrangerades dressyrtävlingar av Falbygdens Hästsportförening. Lidköpings Ridklubb hade två ekipage på plats och det var Cornelia Berglund och Ellen Fyhr.
Bäst lyckades Cornelia som med Lidköpings Ridklubbs egen ponny St. Clerans Aubrey vann klassen Lätt A och kom på en fin tredjeplats i klassen Lätt B.

Cornelia Berglund & "Pysen" St. Clerans Aubrey

 

 

 

Lördagen 14/10 - 23 var det sista omgången av Gotacupen på Tibro ryttarförening. Denna omgången gick i bed. A:inverkan. Lrk bjöd på 8 starter och alla ekipage gick i mål med höga inverkanspoäng, vilket gav en 1a placering för dagen, och en 1a placering i totalen.

Lagledare under cupen har Jenny Åkerberg varit, och med för dagen var; Astrid Långerud på Mister Mikey, Melizza Olausson på Annaghbride Bay Lady, Hilma Björhed Plahn på Tommy be Good, Novalie Olausson på Willbrook Saphire, Malin Åkerberg på Beano, Nova Frick på Urtago de Grevilly, Sofie Larsson på Jumper, och Vera Ottersten på Craig Mor Toby. Bra jobbat tjejer!

 

 

Söndagen 8/10-23 Tävlade Hilma Björhed Plahn i Tidaholm med sin b-ponny Tommy be Good 
Hilma och Tommy red flerfritt i Lätt e+ och även i lätt d+ där hon lyckades ta hem segern!

Hilma Björhed Plahn & Tommy be Good 

 

 

Lördagen 7/10-23  hölls tävlingar i ponnydressyr vid Ridklubben i Grästorp. Flera LRK-ekipage deltog och allra bäst lyckades Kajsa Åkerberg på b-ponnyn Beano. De vann klassen Lätt B på fina 76%.

Tävlingen var också den tredje och sista i Ponnyallsvenskan i dressyr division 2. Ponnylaget från Lidköpings Ridklubb slutade på andra plats i årets serie.

Kajsa Åkerberg på b-ponnyn Beano

 

 

Söndagen 24/9-23 gick andra omgången i Gotacupen i ponnyhoppning på Skultorps ryttarförening. Lidköping var där med sitt lag som gjorde flera fina och felfria rundor vilket resulterade i en delad 1a plats för dagen, och en delad 1a plats i totalen.

Med i laget under denna omgång var Nova Frick på Urtago de Grevilly, Malin Åkerberg på Beano, Astrid Långerud på Mister Mikey, Novalie Olausson på Willbrook Saphire, Melizza Olausson på Annaghbride Bay Lady, och Hilma Björhed Plahn på Tommy be Good.

 

 

Dressyrframgångar för ponnyryttare från Lidköpings Ridklubb
23-24 spetember 2023 har Föreningen Trollhättans Sportryttares Dressage Show 2023 genomförts på Grevagårdens Hästsportcenter i Skövde.
Flera ponnyekipage från Lidköpings Ridklubb deltog och det resulterade i två vinster. En vinst tog Kajsa Åkerberg på B-ponnyn Beano i klassen Lätt B. I klassen Lätt B men för D-ponnyer vann Ellen Fyhr och Meiriogen Aur. Ellen och hennes ponny lyckades därefter i den högre klassen Lätt A slå sitt personliga rekord och komma på en stark fjärdeplats.
I samband med tävlingen genomfördes också andra omgången av Ponnyallsvenskan division 2 i dressyr. I laget deltog Tove Reidmar (Power Cupcake), Alva Hagaeus (Lily of the Valley), Vera Ottersten (Craig Mor Toby) och Ellen Fyhr (Meiriogen Aur). Laget kom på tredje plats i lagtävlingen och ligger därmed tvåa inför den avslutande omgången i Grästorp om några veckor.

Ellen Fyhr på D-ponnyn Meiriogen Aur

 

 

Ponnydressyrframgångar för LRK!
Söndagen 24/8-23 var det första omgången av Ponnyallsvenskan i dressyr division 2 och ponnydressyrlaget från Lidköpings Ridklubb deltog i tävlingen som arrangerades av Nygårds Ryttarsällskap utanför Lilla Edet.
Det blev en framgångsrik dag och laget vann i lagtävlingen och ligger nu på första plats inför nästa omgång som arrangeras av Trollhättans Sportryttare om några veckor.
I laget deltog Ester Larsson med ponnyn Jumper, Kajsa Åkerberg med ponnyn Beano, Vera Ottersten med ponnyn Craig Mor Toby och Ellen Fyhr med ponnyn Meiriogen Aur.
Lagtävlingen går till så att alla fyra ekipage tävlar individuellt och sedan räknas de individuella resultaten samman. Det var väldigt jämnt i toppen mellan Lidköpings Ridklubb och Grevagårdens Ryttarförening, men tjejerna från LRK lyckades vinna. Trea blev Nygårds Ryttarsällskap.
Individuellt bör Ellen Fyhrs resultat särskilt lyftas då hon på sin ponny Meiriogen Aur för första gången i sin karriär lyckades knipa en placering i tävlingens högsta klass Lätt A. Det blev en andraplats!

Ester Larsson med Jumper, Kajsa Åkerberg med Beano, Vera Ottersten med Craig Mor Toby och Ellen Fyhr med  Meiriogen Aur.

 

 

Lördagen den 19/8 var Novalie Olausson, 9 år, och Melizza Olausson, 11 år, i Herrljunga på hopptävling. Melizza och ponnyn Annaghbride Bay Lady hoppade en fin felfri runda i Le och hamnade på en 6 plats. Novalie startade i Ld där hon och ponnyn Willbrook Saphire blev 3e placerade, och startade en Lc avd b där de blev felfria.

 

 

Hilma Björhed Plahn, 9 år och ridande för Lidköpings ridklubb, har i helgen 1-2/7 -23 varit på meeting i Åmål och lyckats rida felfritt 4 av 4 starter med sin B-ponny Tommy be Good. Detta var ekipagets fjärde omhoppning tillsammans och de toppade det med en andraplats i lätt E.

 

 

Söndagen den 2/7-23  bjöd på dressyrtävlingar arrangerade av Cristinehamns Ridklubb i Kristinehamn och Lidköpings Ridklubb hade ett deltagande ekipage. 14-åriga Ellen Fyhr och hennes ponny Meiriogen Aur ställde upp i två klasser Lätt B och Lätt A. Tävlingen arrangerades utifrån ryttarålder och inte ponnyns storlek som annars är vanligast. Ellen tävlade i RÅ16 som innebär att ryttaren får vara max 16 år. I Lätt B lyckades Ellen ta en andraplats.

 

 

Söndagen den 14/5-23  avgjordes den tredje och sista deltävlingen i Ponnyallsvenskans tredje division i dressyr och laget från Lidköpings Ridklubb lyckades knipa den sammanlagda tredjeplatsen. Vann gjorde Grevagårdens Ryttarförening och andraplatsen togs av Ulricehamnsbygdens Ridklubb
Laget har bestått av Ellen Fyhr, Clara Hildingsson (som individuellt tävlar för Skaraortens Ryttarförening), Vera Ottersten, Vera Eriksson och Malin Åkerberg.
På den avgörande tävlingen i Essunga kan följande individuella placeringar lyftas fram lite extra och de rör Kajsa Åkerberg som utanför lagtävlingen vann sin klass i Lätt B på ponnyn Beano. Samma ponny, men med lillasyster Åkerberg, Malin, som ryttare vann klassen Lätt D. Vidare lyckades Ellen Fyhr och ponnyn Willowfield Sam vinna Lätt C på minsta möjliga marginal före Clara Hildingsson som red sin Putte Pop. I samma klass kom Vera Ottersten med sin Craig mor Toby på femte plat
Tjejerna och deras ponnys har tävlat både individuellt och i lag i Ponnyallsvenskans tredje division i dressyr och de olika tävlingarna har varit i Vara, Skultorp och så nu då i Essunga. De ser fram emot kommande tävlingar, både individuellt och i lag. I höst deltar laget i Ponnyallsvenskans andra division!

På bilden syns laget från tredje lagomgången, Malin Åkerberg, Ellen Fyhr, Vera Ottersten och Clara Hildingsson.

 
Clara Hildingsson och Ellen Fyhr
 
 
 

2023-05-13 Ponnyallsvenskan div 3 i hoppning. Wilma, Alva, Kajsa & Märta red hem tredje platsen till Lidköpings Ridklubb i omgång 3. Vilket resulterade i en andraplats i totalen!
Vi gratulerar hela LRK-hopplaget och tackar så gladeligen att ni alla deltagit och sprider glädje runt er på tävlingsplatserna! Vi syns och vi lyser! 
Tack till Emmy Smirnov med Bluestone Girl, Clara Smirnov med Douglas OG, Wilma Palmborg med Bandito, Alva Hagaeus med Power Cupcake, Kajsa Åkerberg med Beano, Märta Tranberg med Crannard Raw Deal, Agnes Hellström med Frodo, Hilma Björhed Plahn med Tommy be good och lagledare Jenny Åkerberg

 

 

Ponnyallsvenskan div 3 i dressyr. Arrangör var Skultorps Ryttarsällskap.
Lidköpings Ridklubbs lag bestod av Malin Åkerberg, Vera Eriksson, Ellen Fyhr, Vera Ottersten och Clara Hildingsson. Tjejerna i laget, som denna gång bestod av såväl pararyttare och ridskoleryttare samt ryttare med egen ponny, levererade fina individuella prestationer och sammanlagt räckte det till en andraplats för laget. Laget ligger nu på en sammanlagd fjärdeplats inför sista omgången som avgörs i Essunga nästa helg.
Vera Ottersten med sin Craig Mor Toby vann klassen Lätt C och Clara Hildingsson (som individuellt tävlar för Skaraortens Ryttarförening) vann klassen Lätt B. Malin Åkerberg var ensam i sin klass Lätt D, men red ihop fina procent.
Utanför lagklassen tävlade även Kajsa Åkerberg med sin B-ponny Beano och ekipaget vann sin klass i Lätt B på fina 73%.

Vera Eriksson, Vera Ottersten, Clara Hildingsson, Ellen Fyhr och lagledare Lisa Gustafsson.

Vera Ottersten.

 

 

Seger för Ellen Fyhr i Varlborgsdressyren.
Skaraortens Ryttarförening arrangerade helgen v17- 2023 Valborgsdressyr, en tvåstjärnig dressyrtävling för både ponny och storhäst.
På ponnysidan representerades Lidköpings Ridklubb av Ellen Fyhr som på sin D-ponny Meiriogen Aur vann en övertygande seger i klassen Lätt B.
Ekipaget red ihop hela 72,32% vilket, utöver vinsten var en rejäl putsning av det personliga rekordet för Ellen.
Ellens mål för året har varit att för första gången rida ett dressyrprogram på över 70% och det målet nåddes alltså redan i april med råge. Nästa mål är att få stabila resultat i nästa klass som är Lätt A och innan året är slut försöka debutera i den ännu högre klassen Lätt A:P1.

 

 

16 April 2023 bjöd Trollhättans Sportryttare på Queens Ponny Show med Ponnyallsvenskan div 3 omgång 1. Lidköping deltog med ett taggat glatt gäng som tog oss hela vägen till delad seger med Dalslands Hästsportklubb, av de totalt 11 kämpande lagen.
Lagledare för LRK-hopplaget var Jenny Åkerberg. Denna första lagomgången representerades av Kajsa Åkerberg med Beano, Märta Tranberg med Crannard Raw Deal, Wilma Palmborg med Bandito & Emmy Smirnov med Bluestone Girl.
Lidköpings Ridklubb representerades totalt av 8 ponnyekipage under dagen!

 

 

Helgen v.14 - 2023 deltog Lidköpings Ridklubb med Cajsa Hermansson och ponnyn Sallins Fred i grevagårdens tävling.
Sallins Fred är en D-ponny och de red Tillsammans  två felfria L: B rundor där den ena räckte till en andraplats och fick där med ta hem den blåa rosetten.

 

 

Falbygdens Hästsportförening bjöd in till ponnyhoppning söndagen den 26mars 2023.
Lidköpings Ridklubb representerades av 8 ponnyekipage!
Emmy Smirnov & Kajsa Åkerberg segrade i var sina klasser i kategori B.
Alva Hagaeus knep andraplatsen med sin mycket snabba runda i kategori C.
Dessutom blev det rosett i Clear Round klassen för Astrid Långerud och i avd B för Vera Sjöström.
Med hela 10 helt felfria rundor av 13 ridna av oss LRK:are så ser vi glatt fram emot tävlingsåret 2023!

 

 

Söndagen 12/3 - 23 avgjordes tävlingen Marsdressyren i Mariestad. Arrangör var Mariestads Ridklubb.
Ellen Fyhr och ponnyn Meiriogen Aur som representerar Lidköpings Ridklubb slog till med rekord för ekipaget i klassen Lätt B , nämligen hela 69,107%. Det räckte till en bronspeng och därmed en fin tredjeplats. I samma klass kom Vera Ottersten på Craig Mor Toby på nionde plats och Vera Eriksson på Blue Ben på elfte plats.
Vera Ottersten och Vera Eriksson tävlade även i klassen Lätt C där de kom på femte respektive åttonde plats.
Alla tre tjejerna från Lidköpings Ridklubb tävlar på D-ponnys och de deltar alla i vårens ponnydressyrlag för LRK.

 

 

10 - 12 februari 2023  Var Kajsa Åkerberg med hopponnyn Beano testade på den långa dressyrbana för första gången under Grevagården 3* tävlingar. Kajsa blir taggad av omöjliga utmaningar, som att skola om en 16 årig hopponny till att våga ställa upp i en 3* LA:4.
Helgen efter 17 - 19 februari 2023 var ekipaget tillbaka på hoppbanan, där ponnyn känner igen sig! Med snabb tid och 57 hundradelar från segern slutade ekipaget på en fin tredje plats under Trollhättans Winter Show.

 

 

Lördagen den 11/2 -2023 var det dags för premiär för tävlingssäsongen för Lidköpings Ridklubbs ponnydressyrryttare Ellen Fyhr. Ellen tävlar på sin D-ponny Meiriogen Aur som också kallas för Myran och det blev en riktig smakstart på säsongen för ekipaget. Tävlingen avgjordes i Vänersborg och arrangör var Vänersborgs Ryttarförening.
Ellen och Myran tävlade i klassen Lätt B och genomförde ett program som verkligen föll domaren i smaken. De red ihop 68,393% och det räckte till en övertygande seger. Lidköpings Ridklubbs ponnyekipage representerades även av Vera Ottersten på ponnyn Craig Mor Toby. De kom på femte plats.

 

 

Söndagen den 5/2-2023 deltog Lidköpings Ridklubb med Cajsa Hermansson och ponnyn Sallins Fred i Jönköpings Fältridklubbs tävling.
Sallins Fred är en D-ponny och deras första start för dagen var en L :C där de totalt var sjätte placerade. Tillsammans knep de den blå/gula rosetten och därmed första pristagare i klassen.
Start nummer två gjorde de i klassen L: B där Cajsa och ponnyn Sallins Fred tog en nionde plats.

 

 

Lidköpings Ridklubb arrangerade i helgen (4/12) en tvåstjärnig ponnydressyrtävling.
I klassen Lätt B vann hemmaekipaget Ellen Fyhr på sin D-ponny Meiriogen Aur. Det var ekipagets andra dressyrvinst under året som gått.
Lidköpings Ridklubbs Cornelia Berglund på klubbens egna ponny St Clerans Aubrey kom på tredje plats i samma klass.
Ellen Fyhr hade en fin tävlingsdag då hon i klassen Lätt A även lyckades putsa sitt personliga rekord. Det räckte till en femteplats i mycket tuff konkurrens.
Sammantaget hade Lidköpings Ridklubbs dressyrekipage en finfin tävlingsdag och flera, både ekipage med egna ponnys och ekipage med ridklubbens egna ponnys, gjorde fina ritter och flera passade på att göra dressyrtävlingspremiär vid denna tävling på hemmaplan. LRK hade sammanlagt 10 startande ryttare fördelade i alla klasser från den lättaste som är Lätt C till den svåraste som är Lätt A:P1.
 

Ellen Fyhr på sin D-ponny Meiriogen Aur.

 

Cornelia Berglund på ridskoleponnyn St Clerans Aubrey

 

 

26-27 november 2022 avgjordes ponnyhopptävlingen Skultorp Pony Cup på Grevagården utanför Skövde.

I tävlingens nästa högsta klass, Lätt C, lyckades LRK’s Cajsa Hermansson och hennes ponny Sallins Fred knipa en fin andraplats i det 22 ekipage stora startfältet.
Klassen var en så kallad ackumulatorklass vilket betyder att varje avklarat hinder ger poäng och inför sista hindret kan ryttaren välja mellan två olika svårighetsgrader på det avslutande hindret. Det gäller alltså att vara både snabb och taktisk, något som Cajsa alltså klarade väldigt bra och därmed knep den blåa andraprisrosetten.

 

 

 

Lidköpings Ridklubb arrangerade sondagen den 6/11-22 ponnytävlingar i hoppning. Tävlingsklasserna sträckte sig från den lägsta klassen Lätt E, via Lätt D och Lätt C till tävlingens högsta klass Lätt B.

Totalt i tävlingen gjordes 177 starter. 11 ekipage var från Lidköpings Ridklubb. Det var både privatryttare och lektionsryttare som deltog så hemmaklubben kunde visa på stor bredd med representation i alla klasser för dagen!

I tävlingens första klass, Lätt E, tog Märta Tranberg och hennes Crannard Raw Deal sin första seger tillsammans i klassen för d-ponny.

Framgångarna följdes upp med en tredjeplats för Ella Sweder och lektionsponnyn Minnie Driver. Detta i klassen Lätt D för c-ponnys. I samma klass men för d-ponny vann Cajsa Hermansson och hennes d-ponny Sallins Fred.

Tävlingen innehöll också en så kallad inverkansklass, stilbedömning, i Lätt D och även där vann Cajsa Hermansson och Sallins Fred. Hon var tätt följd av Stina Thyr på ponnyn Willowfield Sam.

I klassen Lätt C placerade sig Cajsa Hermansson och Sallins Fred på en fjärdeplats i det 18 ekipage stora startfältet.

Felfria ritter gjordes även under dagen av Novalie Olausson och Willbrook Saphire samt Clara Smirnov på ponnyn Munsboro Hopalong.

 

 

SM-framgångar för Astrid Rapp och Lillemons Royale under v.44 (2022)
Höstlovsveckan blev en alldeles särskild upplevelse för 12-åriga Astrid Rapp från Lidköpings Ridklubb.
Som uppmärksammats här tidigare så har Astrid Rapp med sin fyraåriga c-ponny Lillemons Royale, i dagligt tal kallad Allan, lyckats kvala in till finalen i Ungponny-SM i dressyr. I veckan avgjordes finalen i Laholm.
 

Tävlingarna pågick hela veckan, men Astrid och Allans klasser var fördelade på två dagar. Tävlingsdagarna bedömdes separat av olika domare, men slutresultatet i SM är sedan den sammanlagda bedömningen av de båda dagarna.
Första dagen lyckades ekipaget nå upp till fina 68,80% vilket placerade ekipaget på en sjätteplats i klassen. Andra dagen smällde Astrid och Allan till med personligt rekord och kom fyra i klassen med 79,20%. Sammanlagt placerade sig ekipaget på sjätte plats vilket betyder att Lillemons Royale nu är bedömd att vara den sjätte finaste fyraåriga dressyrponnyn i hela Sverige. Nämnas i sammanhanget bör också att Astrid var den i särklass yngsta ryttaren i startfältet.

Tävlingsformen i Ungponny-SM heter Allmänt Intryck Unga Ponnyer och man kan tävla i klassen för fyra- eller femåriga ponnyer. Till skillnad mot vanliga dressyrtävlingar bedöms även ponnyns framtidsutsikter på en tiogradig skala. Lillemons Royale fick här betyget 8,2.
Höstlov blev alltså hästlov och nu blickar den 12-åriga talangen med en av Sveriges finaste ponnyer fram emot att utvecklas vidare tillsammans med sin Lillemons Royale.

 

 

 

Den 23/10-22  avgjordes tredje och sista deltävlingen i Ponnyallsvenskan division 2 i hoppning i Mariestad i en tävling arrangerad av Mariestads Ridklubb och Bergs hästklubb i samarbete.
LRKs lag har haft fem stycken deltagare i de tre deltävlingarna. Stina Thyr, Clara Hasselblad, Cajsa Hermansson, Lilly Björhed Plahn och Agnes Hellström har minst en gång denna säsong representerat klubben i Ponnyallsvenskan division 2 i hoppning.

I tävlingen i helgen lyckades Lilly Björhed Plahn och hennes Munsboro Finn komma på andra plats och Cajsa Hermansson på ponnyn Sallins Fred kom trea. Tävlingen avgjordes i Lätt C+. Agnes Hellström på Frodo gjorde en felfri runda i klassen Lätt D och slutade där på en fin åttondeplats.

Sammanlagt slutade laget från Lidköpings Ridklubb på en femte plats i lagtävlingen, men på tredje plats sammanlagt i år och med denna tävling är alla lagtävlingar för denna säsong avgjorda.
Utöver ponnyhopplaget i Ponnyallsvenskan division 2 har även klubben representerats i ponnydressyr i Ponnyallsvenskan divison 2 samt ponnyhoppning i Gotacupen (som kan jämställas med division 4). LRK visar härigenom sin stora bredd på ponnysidan.
Nu satsar lagmedlemmarna i alla LRKs lag för fullt mot såväl klubbmästerskap i både hoppning och dressyr samt de två stora ponnytävlingarna som klubben arrangerar helgen vecka 44 (tvåstjärnig hoppning) och helgen vecka 48 (tvåstjärnig dressyr).

Lilly Björhed Plahn (vit ponny) och Cajsa Hermansson (grå ponny).

 

 

I Skultorp avgjordes den 16/10-22 sista omgången i Gotacupen och det stora laget från Lidköpings Ridklubb levererade flera felfria ritter.
I laget deltog denna gång Felicia Johansson, Ella Sweder och Cornelia Berglund på fina ponnys från Lidköpings Ridklubb och Siri Eriksson, Agnes Hellström, Wilma Palmborg och Märta Tranberg på egna ponnys.
Framskjutna placeringar nåddes av Märta Tranberg på Crannard Raw Deal som tog ekipagets första pallplacering och blev trea och Cornelia Berglund på St. Clerans Aubrey som blev tvåa! Tävlingen avgjordes i Lätt E+ och var även den en enstjärnig tävling.

 Märta Tranberg.

 

 

I Ulricehamn avgjordes den 15/10- 22 en enstjärnig tävling och Lidköpings Ridklubb representerades av Lilly Björhed Plahn och ponnyn Munsboro Finn. De tog en andraplats i klassen Lätt D+ och en förstaplats i klassen Lätt C+.

Lilly Björhed Plahn och Munsboro Finn

 

 

 

9/10-22 avgjordes ponnyhopptävlingar på Grevagården utanför Skövde. Lidköpings Ridklubbs enda ponnydeltagare var Cajsa Hermansson på d-ponnyn Sallins Fred och de tog hem segern i klassen Lätt D och en fin femteplats i klassen Lätt C.

Cajsa Hermansson på sin Sallins Fred 

 

8/10-22 avgjordes dressyrtävlingar (och sista omgången i ponnyallsvenskan division 2) i Länghem utanför Borås. I Lätt A tog Stina Thyr och Willowfield Sam en stark tredjeplats. Laget från Lidköpings Ridklubb placerade sig i totalen i serien på tredje plats. Med i laget är även Elsa Malmgren, Ida Fredriksson och Ellen Fyhr varit.

Stina Thyr på sin Willowfield Sam 

 

Söndagen den 2/10 var det en enstjärning tävling i ponnyhoppning i Falköping. Lidköpings Ridklubb nådde prispallen i Lätt D och Lätt C för D-ponny för tre av sina ekipage. I Lätt D vann Alva Hagaeus på C-ponnyn Power Cupcake. Stina Thyr och Mozzarella Neptun tog en andraplats och Cajsa Hermansson och Sallins Fred tog en tredjeplats i Lätt C.

Tävlingen i Lätt C var också andra omgången i Ponnyallsvenskan division två och efter denna tävling, som gav en fjärdeplats till laget från Lidköpings Ridklubb, så ligger LRK på en delad tredjeplats inför den avgörande deltävlingen om några veckor.

Andra ponnyekipage som lyckades extra bra i denna tävling var Vera Sjöström och Clara Smirnov som båda tävlade på ponnyn Munsboro Hopalong samt Emmy Smirnov på Blusestone Girl som i klassen Lätt E för B-ponny allihop lyckades med felfria ritter

Stina Thyr- Mozzarella Neptun och Cajsa Hermansson -Sallins Fred

Power Cupcake

 

 

Helgen v.38 -2022 har både dressyr- och hoppryttare från Lidköpings Ridklubb tävlat.

Ponnyhopplaget, bestående av Wilma Palmborg, Siri Eriksson och Märta Tranberg red andra omgången av Gotacupen i hoppning. Hoppningen gick i klassen Lätt E+ och både Wilma och Märta lyckades rida felfria rundor. Tävlingen arrangerades av Tidaholmsbygdens Hästklubb.

Ponnydressyrlaget representerades denna gång av Ellen Fyhr, Ida Fredriksson och Stina Thyr. Tävlingen arrangerades av Essunga Ryttarförening. Lagtävlingen gick i klassen Lätt A och lagets högsta resultat nåddes av Stina Thyr och ponnyn Willowfield Sam. De kom på andra plats. Ellen Fyhr på Meiriogen Aur kom sexa och Ida Fredriksson på Kaiser kom tia. Väldigt fina resultat i mycket tuff konkurrens i denna tvåstjärninga tävling.

Individuellt kom Stina Thyr på ponnyn Mozzarella Neptun på en fjärdeplats.

Dagens vinst för Lidköpings Ridklubb levererades av Ellen Fyhr på Meiriogen Aur. Ellen och Myran, som Meiriogen Aur kallas i dagligt tal, lyckades nå en förstaplats och den åtråvärda blå-gula rosetten i klassen Lätt B. I samma klass kom Lilly Björhed Plahn på Munsboro Finn femma.

Ellen Fyhr och ponnyn Meiriogen Aur ”Myran”

 

 

Astrid och Allan på väg mot Ungponny-SM Ponnyryttaren!
Astrid Rapp från Lidköpings Ridklubb har lyckats kvala in till Ungponny-SM med sin fyraåriga c-ponny Lillemons Royale, i dagligt tal kallad Allan.
För att lyckas med detta behöver man rida ett dressyrprogram och få över 67% minst två gånger. Det finns inte så många kval så det har blivit långa resor för ekipaget. I helgen fick Astrid och Allan in en riktig fullträff på tävling i Bollebygd och lyckades rida på över 70% och därmed var kvalet klarat.
Tidigare har ekipaget ridit på 71% i Mantorp. Finalen äger rum under vecka 44 i Laholm och i finalen är det de 12 bästa 4-åringarna (oavsett ponnykategori) som gör upp om segern under två dagars tävlingar.
De som får starta i tävlingen är de 12 ekipage som fått högst procent totalt från kvalen, så nu inleds en spännande tid för att vänta på besked om de fina procenten räcker.

 

 

Ponnyallsvenskans andra division hade premiär söndagen den 18/9-22. Arrangör var Kinnekulle hästsportklubb. Lidköpingslaget representerades av Cajsa Hermansson på Sallins Fred, Lilly Björhed Plahn på Munsboro Finn, Stina Thyr på Willowfield Sam och Clara Hasselblad på Chaneline. Alla ponnys är D-ponnys och klassen avgjordes i Lätt C. Individuella framgångar och ett jämnt lag beredde vägen för att laget nu ligger på andra plats inför nästa omgång.

Individuellt lyckades Cajsa Hermansson allra bäst då hon vann klassen tillsammans med sin Sallins Fred. Även Lilly Björhed Plahn hamnade på prispallen med sin Munsboro Finn. En tredjeplats blev det för ekipaget!

 

 

Anette Christensson och Edwin placerade sig som bästa svenska ekipage i Holland under helgen v.36 (-2022) och hamnade på 4.e plats

 

 

I söndags 11/9-22 arrangerade Tibro ryttarförening den första omgången av Gotacupen i ponnyhoppning. Gotacupen i hoppning tävlas i Lätt E+. Lidköpings Ridklubbs ponnyryttare Wilma Palmborg, Siri Eriksson, Märta Tranberg och Agnes Hellström tävlade såväl i lag som individuellt. Allra bäst lyckades Wilma Palmborg, som fick två felfria rundor och förstaplaceringar, och Märta Tranberg med en förstaplacering för sin felfria ritt. Med blott ett nedslag i klassen Lätt C knep även Agnes Hellström en förstaplacering.

Ponnylaget i hoppning i Gotacupen ligger på en sjätte plats med goda chanser till avancemang i de resterande deltävlingarna.

 Wilma Palmborg och ponnyn Bandito

Agnes Hellström och ponnyn Frodo

 

 

Vara Hästsportklubb arrangerade i lördagen den 8/9 -11 tävlingar i ponnydressyr och ponnydressyryttarna från Lidköpings Ridklubb lyckades ta flera fina placeringar!
Det började med att Elsa Malmgren vann Lätt B:1 på sin C-ponny Felix på finfina 73,929%. Ett nytt procentrekord för Elsa!
I klassen Lätt B:1 för D-ponnys så lyckades Ellen Fyhr nå en andraplats med sin ponny Meiriogen Aur.
Dagens framgångar för Lidköpingstjejerna avslutades med att Stina Thyr på D-ponnyn Mozzarella Neptun vann klassen Lätt A:1.

Ellen Fyhr och hennes ponny Meiriogen Aur.

 


Söndagen den 28/8-22 arrangerade Götene Ryttarförening första omgången i ponnyallsvenskan division två i dressyr. Lidköpings ridklubb representerades av Stina Thyr, Ellen Fyhr, Ida Fredriksson och Elsa Malmgren. Alla fyra tjejerna bjöd på fina ritter och tillsammans lyckades de så bra att klubben tog en andraplats i lagtävlingen. Vann gjorde Bergs Ridklubb. Nu väntar två deltävlingar till.
Individuellt i tävlingen lyckades Stina Thyr och Ellen Fyhr allra bäst denna gång. Stina kom på såväl andra som tredje plats med sina två ponnys Mozzarella Neptun och Willowfield Sam. Ellen Fyhr red till sig en sjätteplats med sin ponny Meiriogen Aur.

Stina tillsammans med sina ponnyer Mozzarella Neptun och Willowfield Sam

 

 

Söndagen den 21/8-22  vid tävlingar i Vänersborg vann Stina och ponnyn Mozzarella Neptun klassen Lätt A:1 på 66,667%. I den högre klassen, Lätt A:P1, lyckades Stina och Mozzarella få hela 68,684%. Den procenten räckte till en andraplats!

 

20-21/8 avgjordes Muffinscupen i Herrljunga och i klassen Lätt D, som avgjordes på lördagen, kunde Cajsa Hermansson med sin ponny Sallins Fred räkna in in en andraplacering i den stora klassen med 21 startande ekipage. I samma klass kom Lilly Björhed Plahn med ponnyn Munsboro Finn på 12:e plats. På söndagen var placeringarna de omvända för tjejerna från Lidköpings Ridklubb. Klassen var nu Lätt D+ och Lilly och Munsboro Finn kom på en fin fjärdeplats med blott ett nedslag i omhoppningen. Cajsa och Sallins Fred kom sexa. Klassen hade 16 startande.

 

6/8 -2022
Cajsa Hermansson och hennes ponny Salins Fred vann efter en mycket snabb omhoppning klassen Lätt D vid ponnyhopptävlingar i Skövde . Tävlingarna arrangerades av Grevagårdens Ryttarförening. I samma klass slutade Stina Thyr och Willowfield Sam på en fin fjärdeplats. Klassen hade hela 17 startande ekipage.
Nu har Cajsa och Stina siktet inställt på Ponnyallsvenskans andra division i höst. Där tävlar de i lag tillsammans med klubbkompisar från Lidköpings Ridklubb.

 

 

Lördagen den 30/7-22 arrangerade Falbygdens Hästsportförening dressyrtävlingar för såväl storhäst som ponny. Lidköpings Ridklubbs Stina Thyr vann dagens högsta, klass, Lätt A, på ponny med Mozzarella Neptun. I samma klass gjorde Ellen Fyhr med sin ponny Meiriogen Aur debut i Lätt A och knep en femteplats. Stina och Ellen ser nu fram emot höstens tävlingar i Ponnyallsvenskans division två där de bildar lag tillsammans med klubbkompisarna Elsa Malmgren och Ida Fredriksson.

Stina Thyr red även storhästen Orquodeo Ancla i klasserna Lätt C och Lätt B. I Lätt C blev det en fjärdeplats. Även Siri Eriksson red en Lätt C med ponnyn Bay Warrior. De slutade på en tredjeplats.

Stina Thyr med sin ponny Mozzarella Neptun.

Ellen Fyhr med sin ponny Meiriogen Aur 
 
 

20-22 juli 2022
Ebba Funke har med sin häst tävlat i vid tävlingar vid Grevagårdens Ryttarförening i Skövde på enstjärnig hopptävling 80 cm.
Ebba, som fyller 14 i år, har tagit steget från ponny till storhäst och tävlar nu med sin häst Il Cavallo Royale och i torsdags blev det en tredjeplats och på fredagen blev det seger i ett startfält bestående av 22 ekipage.
Ebba ser fram emot att utvecklas vidare och fortsätta tävla på Il Cavallo Royale som till vardags kallas för Calle.

En annan ung storhästryttare från Lidköpings Ridklubb är fjortonåriga Nathalie Broberg som i torsdags startade sin häst Saphira i den tvåstjärniga enmetersklassen och gjorde en felfri grundomgång och fick endast ett nedslag i omhoppningen. Det räckte till en fin elfteplats.

 

 

Lördagden den 9/7-22 tävlade Lilly Björhed Plahn och ponnyn Munsboro Finn tävlade i enstjärnig hopptävling vid Uddevalla ryttarförening i lördags. I klassen LD lyckades de ta en fin andraplats.

Samma dag tävlade Stina Thyr på Mozzarella Neptun i en tvåstjärnig fälttävlan. Stina vann på fina 29,6 poäng efter att ha skaffat sig ett överlägset försprång efter dressyrmomentet. Detta följdes upp med såväl felfri hoppning som terrängmoment och segern var klar. Klassen var P60 och tävlingen arrangerades av Ljuslingsbackens Fälttävlansförening.

 

Den 2/7 arrangerade Essunga Ryttarförening enstjärning hopptävling för ponny och från Lidköpings Ridklubb deltog Agnes Hellström på C-ponnyn Frodo, Emma Bergenwall på D-ponnyn Sandra’s Mystic Surprise och Lilly Björhed Plahn på D-ponnyn Munsboro Finn.
Allra bäst lyckades denna gång Lilly Björhed Plan som efter en snabb omhoppning slog till med en vinst i klassen Lätt D. I samma klass slutade Emma Bergenwall nia efter att även hon ha ridit två felfria rundor. Klassen hade hela 17 startande ekipage.

 

I söndags den 19/6 -22 avgjordes ponnytävlingar vid Tämta Ridklubb. Felicia Johansson fick till en mycket snabb och helt felfri runda i klassen Lätt E och lyckades därmed säkra ekipagets första seger på en tävling utanför Lidköpings Ridklubb.
Felicia red på D-ponnyn Glan Quin Prince som i dagligt tal kallas Prinsen och jobbar som ridskoleponny på LRK.
Ekipaget startade även i klassen Lätt D och där blev det en fin sjundeplats.

 

11/6 - 22 avgjordes enstjärnig ponnydressyrtävling i Herrljunga och Lidköpings Ridklubb representerades av Ellen Fyhr på sin d-ponny Meiriogen Aur och av Elsa Malmgren på sin c-ponny Felix och det blev full pott för lidköpingstjejerna. Tre segrar på tre starter!Ellen och Meiriogen Aur lyckades ta sin allra första seger i enstjärnig tävling i Lätt B 

Elsa och Felix red Lätt B och Lätt A och vann båda klasserna. Ekipaget har nu många framskjutna placeringar i såväl dressyr som hoppning.

 

 

 

Söndagen den 5/6-22   tävlade tre ekipage från Lidköpings Ridklubb på ridskolans egna ponnys men på bortaplan. Det var Mariestads Ridklubb som arrangerade tävlingen kallad Juniaden. 

Det var premiär på bortaplan för alla tre ekipagen som klarade uppgiften med den äran.

Allra bäst lyckades Ella Sweder som med C-ponnyn Minnie Driver lyckades placera sig i sina båda starter. En första- och en andraplats blev resultatet. Förstaplaceringen blev i Lätt D och andraplaceringen i Lätt C.

 

Även Joline Skoglund med D-ponnyn Cherry tog en seger i Lätt D. Hon var tätt följd av Felicia Johansson på ponnyn Glan Quin Prince. I Lätt C placerade sig Felicia på andra- och Joline på tredje plats.

 

Felicia och Glan Quin Prince

 

I lördags tävlade Siri Eriksson i samma tävling på sin C-ponny Bay Warrior i klassen Lätt E+. Där blev det en tredjeplats i avdelning B. Madicken Eriksson och hennes D-ponny Timoteja kom på sjätte plats i Lätt E+. Samma dag placerade sig Elsa Malmgren på sin C-ponny Felix på tredje plats i Lätt D+.

 

 

 

Den 26 maj tävlade Astrid Rapp och hennes ponny Lillemons Royale i klassen Allmänt intryck för 4-åriga ponnyer i dressyr i Mantorp. Ekipaget fick fina 71% och nådde därmed ett godkänt resultat för klassen med råge.

 

 

 

Lidköpings ridklubb tog totala andraplatsen i ponnyallsvenskan i dressyr division 3!
I söndags 19/5-22 avgjordes tredje och sista omgången i ponnyallsvenskan dressyr division tre och Lidköpings ridklubb placerade sig på andra plats i omgången. Därmed stod det klart att laget även tog totala andraplatsen.
I LRKs lag tävlade Stina Thyr på Willowfield Sam, Ellen Fyhr på Meiriogen Aur, Kajsa Åkerberg på Beano, Märta Tranberg på Crannard Raw Deal och Vera Eriksson på Kvaegenbjerg’s Tarco.
Av lagmedlemmarna placerade sig Kajsa Åkerberg på första plats i klassen för b-ponnys och Stina Thyr på en tredjeplats i klassen för d-ponnys. Nämnas ska också att Stina på lördagen red ponnyn Mozzarella Neptun i Lätt A i dressyrtävling i Vara och där vann ekipaget sin klass.

En annan LRK-ryttare som lyckades mycket bra i tävlingen i Skultorp var Elsa Malmgren som på sin Felix vann klassen för c-ponnys.

Lidköpings ridklubb har med dressyrlagets andraplats i ponnyallsvenskan div 3 dressyr och hopplagets seger i ponnyallsvenskan div 3 hoppning som avgjordes förra veckan verkligen visat på både topp och bredd i och med vårens serieframgångar! I de båda lagen har, räknat över alla omgångar, 12 olika ryttare deltagit. De flesta på egenägda ponnys, men även några med ridskolans ponnys. Klubben blickar fram emot nya spännande lagtävlingar i höst!

 
 

Lördagen den 14/5-22 tävlade ekipage från Lidköpings Ridklubb i ponnydressyr i både i Skara och Töreboda.

Helgens största framgång nåddes av Elsa Malmgren som på sin ponny Felix i tävlingen i Skara överlägset vann Lätt A på fina 68,194%. Detta var ekipagets första vinst i Lätt A. I samma tävling gjorde Stina Thyr på Mozzarella Neptun debut i klassen FEI Lagprogram och slutade på fjärde plats. Lätt A var en enstjärnig och FEI Lagprogram var en tvåstjärning tävling. 

 

I den enstjärniga tävlingen i Töreboda avgjordes andra omgången av Ponnyallsvenskan i dressyr division tre. Tävlingsklassen var Lätt B:1. Laget från LRK kom denna gång på femte plats och ligger inför tredje och avslutande omgången på en delad tredjeplats. Av ekipagen i LRK-laget lyckades Ellen Fyhr på Meiriogen Aur allra bäst då hon nådde en fin sjätte plats bland 17 startande. LRKs lag bestod utöver Ellen Fyhr av Märta Tranberg, Vilma Svensson och Ida Fredriksson som alla gjorde fina ritter på sina ponnys.

 

 

 

I lördags avgjordes tredje och sista omgången av ponnyallsvenskan division tre i hoppning.

Laget bestod denna gång av Astrid Rapp på Rollo, Vilma Svensson på Eupasia, Alva Hagaeus på Power Cupcake och Stina Thyr på Willowfield Sam.Tävlingen avgjordes i LC med omhoppning på tid, men redan efter grundomgången stod det klart att LRK-tjejerna hade vunnit eftersom de var enda föreningen med felfria grundomgångar för laget.
De vann deltävlingen och efter segern i första omgången och tredjeplatsen i andra omgången stod det då klart att lördagens seger betydde seger i hela serien.
I laget lyckades Astrid Rapp på B-ponnyn Rollo allra bäst då hon var den enda som red felfritt i både grundomgång och omhoppning. Prestationen räckte till en individuell sjundeplats.Vidare knep Stina Thyr och D-ponnyn Willowfield Sam en fin andraplats med felfri grundomgång och ynka fyra fel i omhoppningen.

Nämnas ska också LRK-tjejen Clara Hasselblad som med sin D-ponny Chaneline vann individuellt i LC med två felfria rundor.

 

 
 

Stora framgångar för Lidköpings ponnyryttare bland över 200 startande ekipage!
I helgen 7-8/5-22 arrangerade Lidköpings Ridklubb Läckö-Kinnekullehoppet som var ett tvådagars ponnymeeting. Starterna var många till antalet, 108 på lördagen och 139 på söndagen. På söndagen arrangerades dessutom andra omgången av Ponnyallsvenskan division tre.

Ponnyallsvenskan avgörs som lagtävling och laget från Lidköpings Ridklubb bestod av Märta Tranberg på Toontje, Alva Hagaeus på Power Cupcake, Stina Thyr på Willowfield Sam, Cornelia Berglund på St. Clerans Aubrey samt Felicia Johansson på Glan Quin Prince. Laget red ihop fina poäng och lyckades komma på tredje plats bland tio lag. Laget från Vara Hästsportklubb knep andraplatsen och Grevagårdens Ryttarförening segrade. Inför tredje och sista omgången i Ponnyallsvenskan division tre ligger laget från Lidköpings Ridklubb nu på andra plats hack i häl på Grevagårdens Ryttarförening som leder.

Enskilda placeringar att lyfta fram särskilt är att på lördagen lyckades Felicia Johansson på Glan Quin Prince knipa två andraplatser. En i LE och en i LD.

Under lördagen placerade sig även Cornelia Berglund med St. Clerans Aubrey på en tredjeplats och Cornelia Lindblad med Blue Ben på en fjärdeplats i LD. På söndagen segrade Cornelia Berglund och St. Clerans Aubrey i LD+ och i samma klass kom Stina Thyr på sin Willowfield Sam på andra plats.

Helgen avslutades med en seger för Joline Skoglund och Cherry i LC.

Värt att notera är att både Felicia, Cornelia, Cornelia och Joline red på Lidköpings Ridklubbs egna ponnys vilket naturligtvis gläder arrangörsklubben då det är ett finfint kvitto på att klubben inte bara har duktiga ryttare utan också fina ponnys.

 

I söndags 1/5 - 22 avgjordes första deltävlingen i Ponnyallsvenskan division 3. Tävlingen, som var enstjärnig, arrangerades av Götene Ryttarklubb.
Lidköpings Ridklubb tog en andraplacering i lagtävlingen. Laget bestod av Märta Tranberg på Toontje, Alva Hagaeus på Power Cupcake, Ellen Fyhr på Meiriogen Aur och Stina Thyr på Willowfield Sam. 
Framskjutna placeringar på tävlingen fick även Ida Fredriksson på Kaiser och Agnes Hellström på Frodo. Agnes nådde en andraplats i LC och Ida red hem en fjärdeplats i LB:1.

 

I helgen har flera ponnyekipage från Lidköpings Ridklubb nått fina framgångar.

I lördags 23/4-22 arrangerades enstjärning dressyrtävling av Essunga Ryttarförening och Lidköpings Ridklubb representerades av Elsa Malmgren på Felix, Ellen Fyhr på Meiriogen Aur, Vera Eriksson på Kvaegenjerg’s Tarco samt Stina Thyr på Mozzarella Neptun.

Allra bäst lyckades Stina Thyr som knep förstaplatserna i dagens två högsta klasser (Lätt A:1 och Lätt A:P1). En framskjuten placering fick även Ellen Fyhr i klassen Lätt B:1 där hon gjorde sin första start och kom femma i tuff konkurrens.

 

På söndagen 23/4- 22 var det dags för enstjärning tävling i hoppning. Tävlingen arrangerades av Mariestads Ridklubb och följande ekipage från Lidköpings Ridklubb deltog: Molly Larsson på Porte Glory, Alva Hagaeus på K2 I can do it samt Power Cupcake, Märta Tranberg på Toontje, Stina Thyr på Willowfield Sam, Cornelia Berglund på St. Clerans Aubrey och Cornelia Lindblad på Blue Ben. 

I klassen Lätt D+ slog Cornelia Berglund och ridskoleponnyn St Clerans Aubrey till med ekipagets första seger. Segern, tillsammans med övriga fina ritter, bidrog till att Lidköpings Ridklubb vann lagklassen i första omgången av Ponnyallsvenskan division tre. Detta i konkurrens med nio andra lag från olika klubbar. Lagtävlingen genomfördes genom inverkansbedömning vilket betyder att ekipaget inte bara ska klara banan felfritt utan även få så höga stilpoäng från domaren som möjligt. Detta lyckades alltså LRK-laget allra bäst med.

Placerade ekipage från LRK blev, utöver Cornelia Berglund och St Clerans Aubrey även Alva Hagaeus med K2 I can do it som red felfritt och fick en förstaplacering i Lätt D avdelning B samt en tredjeplacering i Lätt D+ med Power Cupcake. Stina Thyr red hem en femteplats i Lätt D+.

Sammanfattningsvis en väldigt lyckad helg för Lidköpings Ridklubbs ponnyryttare!

 

 

Söndagen den 20 mars 2022 arrangerades det regionala dressyrtävlingar på Lidköpings Ridklubb. Det blev en fullspäckad dag med många startande. 54 ekipage deltog och de var fördelade på de fem olika klasserna Lätt B:2, Lätt A:3, Medelsvår C:1, Medelsvår B:1 och Medelsvår B:5.

Ryttare från Lidköpings Ridklubb fick framskjutna placeringar med vinster i två klasser. Olivia Gustavsson vann klassen Lätt B:2 på sin häst Little Romance och i samma klass kom Sabina Pettersson fyra på ridskolehästen Scorpius.

I klassen Medelsvår B:1 segrade Anette Christensson på Råbäcks Hero och Helene Långerud kom fyra tillsammans med sin häst Captain Corinth.

Oliva Gustavsson på Little Romance och Sabina Pettersson

 
Anette Christensson på Råbäcks Hero och Helene Långerud

 

Fina ponnytävlingar vid Lidköpings Ridklubb Söndagen den 13 mars 2022
I söndags gick Skara Hästsporthoppet av stapeln hos Lidköpings Ridklubb. Tävlingen hade 198 startande ponnyekipage från sammanlagt 30 olika ridklubbar.

Sammanlagt deltog 12 ekipage från arrangerande Lidköpings Ridklubb och av dessa red sju stycken på ridklubbens ponnys och resterande fem på egna ponnys.
Hemmaklubben nådde många fina placeringar och allra bäst lyckades Joline Skoglund på ponnyn Cherry och Astrid Rapp på ponnyn Rollo. De nådde var sin tredjeplacering i sina respektive klasser. Joline tävlade i Lätt C och Astrid i Lätt B.
Fina framgångar nåddes också av ekipagen Elsa Malmgren på ponnyn Felix och Stina Thyr på ponnyn Willowfield Sam. De nådde båda var sin femteplats i Lätt D.

Astrid Rapp på ponnyn Rollo.

 

Söndagen den 14 november deltog Alva Hagaeus och Power Cupcake i Skultorp Pony Cup, LD/två faser, på Grevagården där de tog hem en 1:a plats.

 

Söndagen den 7 november hade vi fina hemma tävligar med många härliga resultat för våra Licensryttare.

Elin Edqvist på Hoss Aras tog hem andraplatsen i LE för B-ponny

Vera Eriksson och Hilton tog hem segern i LE för C-ponny

Ella Sweder och Minnie gjorde en felfri ritt i LE för C-ponny Avd. B 

Tilde Malmgren och Lowis Black Pearl segrade i LE för D-ponny

Tätt bakom knep Stina Thyr och Willowfield Sam andra platsen i LE för D-ponny

Isabeell Jonson och Sparkle II tog en 3:e placering i LD för B ponny

Alva Hagaeus och Power Cupcake tog en hem segern i LD för C ponny

Clara Hasselblad och Chaneline knep fjärde platsen i LD för D-ponny

Felicia Johansson och Glan Quin Prince tog en 7:e palcering i LD för D-ponny och de placerade sig även som 5.a i LC för D-ponny

Astrid Rapp och Rollo belv årets KM mästare för Privatponny

 

 

Söndagen den 17 oktober deltog Alva Hagaeus och Power Cupcake i LD, två faser, på Assemblinhoppet i Vara där de tog hem en 1:a plats.

 

10 oktober 2021 red gota laget i ponny hoppning final på Tidaholmsbygdens Hästklubb. De slutade på en 4:e plats.
Isabell jonsson och Clara hasselblad tog även inviduell 3:e placering i inverkan.

 

 

Meja Karlsson och Spiga var i Essunga och tävlade dressyr 3/10 och tog en 3:placering i LC med 64% och en 2:a placering i LB med 66 %.

 

Vinst för Lidköpings Ridklubb! När tredje och sista Gotacupen i ponnydressyr avgjordes i Essunga den 3/10 -21 placerade sig Lidköpings Ridklubb överst på prispallen.
I laget deltog Märta Tranberg på Toontje, Meja Karlsson på Spiga, Felicia Johansson på Adlais Blodwen Dw I och Ellen Fyhr på Meiriogen Aur.
Laget kammade även hem en andraplats i totalcupen som bestått av tre deltävlingar. Tävlingarna har avgjorts i Grästorp, Ale och Essunga och deltagande lag utöver Lidköpings Ridklubb har varit Dalslands Hästsportklubb, Eds Ryttarsällskap, Trollhättans Fältrittklubb, Vara Hästsportklubb och Melleruds Ridklubb.
Tävlingen i Essunga gav också fina individuella placeringar för lidköpingstjejerna och deras ponnys. Märta Tranberg kom trea i klassen för B-ponny, Meja Karlsson kom trea i klassen för C-ponny och Felicia Johansson och Ellen Fyhr placerade sig på tredje respektive fjärde plats i klassen för D-ponny. Tävlingarna genomfördes i Lätt C.
Meja Karlsson tävlade även i klassen Lätt B och kom där på andra plats.

 

Elin Edqvist och Isabell Jonsson red två felfria rundor var i ponnytävlingen i Floby den 25/9-21 . De tävlade i Lätt E+. Bra jobbat tjejer!

LRKs ponnydressyrlag tog en andraplats i andra Gotacupen som avgjordes i Ale-Jennylund 19/9-21. En fantastisk laginsats och fina individuella placeringar. Märta Tranberg kom sexa på Toontje, Alva Hagaeus kom trea på Power Cupcake, Felicia Johansson sexa på Adlais Blodwen DW I och Ellen Fyhr kom tvåa på Meiriogen Aur.

 

Gota laget i hoppning ponny tog i en delad 1:a plats i Mölltorp söndagen den 12/9-21. Med 3 felfria rundor. Grymt bra ridit av alla 4 deltagarna Elin, Melizza, Meja & Isabell. Stort Grattis!

 

Lidköpings Ridklubbs ponnydressyrlag placerade sig på en andra plats när första deltävlingen i Gotacupen i dressyr avgjordes i Grästorp 4/9.
Laget bestod av Ellen Fyhr, Else Karlsson, Alva Hagaeus och Meja Karlsson.
Alla fyra bjöd på fina individuella ritter där Meja Karlsson på ponnyn Spiga kom på en andraplats, Alva Hagaeus på Power Cupcake på en fjärdeplats och Else Karlsson på Nyckelbys Guiness på en femteplats i klassen för C-ponny och Ellen Fyhr på ponnyn Meiriogen Aur kom på tredje plats i klassen för D-ponny.

Utöver lagtävlingen tävlade även Else Karlsson och Alva Hagaeus i var sin ytterligare klass. De kom på andra respektive tredje plats i sina respektive klasser. Else Karlsson tävlade Lätt C och Alva Hagaeus tävlade lätt B.

 

Elin och Hoss Aras (Oscar) tävlade i Tibro den 28 augusti. De placerade sig på andra plats i L:D och fick också med sig en felfri runda i L:E

Den 24 augusti deltog Lilly Björhed Plahn och Munsboro Finn i den otroligt regniga tävlingen hos Tibro Ryttarförening. De red LD och LC och lyckades ta hem vinsten i båda klasserna. 
Om några veckor tävlar de för LRK:s lag i div 2 hoppning. 

 

Astrid Rapp och Lillemons Ariel tog två förstaplaceringar vid dressyrtävlingarna hos Falbygdens
Hästsportförening den 11 juli. I Lätt C:1 blev resultatet 69,444% och i Lätt B:1 67,321%. Fina ritter på samma tävling gjordes också av Ellen Fyhr på Meiriogen Aur och Märta Tranberg på Toontje.

 

Lilly Björhed Plahn och Munsboro Finn knep en tredjeplats  i LD hos uddevalla ryttarförening på deras fina gräsbana den 12/6. En tävling där det var väldigt jämt mellan de placerade
Extra roligt då alla äldre ryttare nu var tillbaka efter Coronarestriktionerna.
De red även en felfri LEElin Edqvist med hennes ponny Hoss Aras va i Uddevalla 12/6 å gjorde en felfri runda i L:E bed A, L:D blev de en vägran men superfina rundor trots allt

 

Isabell och Sparkle II tävlade i Tibro den 22 maj. De placerade sig på andra plats i L:D avd A och fick också med sig en felfri runda  i L:E

 

15/5-21 Lidköpings Ridklubb
Lily och Tom som han kallas vann lördagens LD och nollade LE avd:B

Elin Edqvist med hennes ponny Hoss Aras (Oscar) va i Kumla 27/2 och tävlade LE och LD, de blev två fina och felfria rundor!

 

 

Astrid Rapp och hennes ponny Lillemons Ariel placerade sig på en femte plats den 30 januari på Grevagården i Skövde. Det var tävlingspremiär för året och ekipaget red både snabbt och felfritt i Lätt C bed. A:0/A:0. Tävlingen arrangerades av Föreningen Trollhättans Sportryttare.

 

 

Den 24 oktober tävlade Astrid Rapp och ponnyn Lillemons Ariel i Mariestad. Ekipaget placerade sig på en 2:a plats av 19 startande i Lätt D:inverkansbedömning med 24,4 poäng. I Lätt C bed. A:0/A:0 kom ekipaget 5:a efter felfria rundor.

 

Den 16-17 oktober hoppade Cajsa och Sallins Fred två felfria LB (A:0+A:0) rundor då Ulricehamsbygdens Ridklubb anordnade tävling på Grevagården varav en resulterade i en 6:e placering

 

Den 13 september avgjordes DM i hoppning på Falbygdens hästsportförening. Astrid Rapp och Lillemons Ariel placerade sig på en fjärdeplats i Lätt B bed. A: inverkan med en felfri runda och 23,0 i inverkanspoäng.

Ekipaget tog även en förstaplats i Lätt C bed. A:inverkan med 24,0 i inverkanspoäng Och en felfri ritt hos Gäseneryttarna den 29 augusti. Detta var den första deltävlingen för division 2.
 

 

2020-09-06
Hannah Garpenrud på Veni Vidi Vici, tog Brons på DM i dressyr  på Ulricehanmnbygdens Ridklubb

 

2020-08-30 

Else Karlsson och Nyckelbys Guiness tog en 1:placering i LC:1 vid helgens dressyrtävlingar i Vara.

De red ihop 69,6%  

 

 

2020-08-02

Vilma Svensson och d-ponnyn Eupasia var och tävlade i Vänersborg söndagen 2 augusti. Kom delad 6:a med klubbkompisen Vera Rubinstein i LD A:0/A:0 efter en felfri runda samt red LC A:0/A:0 felfritt men utanför placering.
 

Fina resultat av LRK-ryttare på Skövde Ryttarförening 25/7-2020

På ponnytävlingarna på Skövde Ryttarförening hade vi flera LRK-ryttare på plats med fina ritter. Fem av dessa red felfritt och snabbt och lyckades därmed ta placeringar.
 
I LC KatD tog Stina Thyr på Mozzarella Neptun en fin fjärdeplacering, tätt följd av Cajsa Hermansson på Salins Fred som kom på femte plats!
 
I efterföljande LB KatB knep Selma Krantz förstaplatsen efter en snabb runda med sin Rollo!
 
I LB KatC gjorde Julia Jonsson på Summerhill Robe Lisa en start i avdelning B med en fin felfri runda som resultat!
 
Även LB KatD gav utdelning då Linn Johansson på Miclas Cristall red dubbel-nolla som resulterade i en fjärdeplacering!
En bra tävlingsdag för LRK alltså!!
 
 

2020-07-02

Astrid Rapp och B-ponnyn Lillemons Ariel tävlade i Falköping den 2/7. Ekipaget var felfria i Lätt D bed. A och knep förstaplatsen Lätt C bed. A:0/A:0 

 

Även Ebba Funke och C-pnnyn Petite Royale tävlade i falköping  2/7. Ekipaget knep andra platsen i lätt C bed. A:0/A:0.

 

2019-10-26
Framgångar i Mariestad för LRK:s ponnyryttare

Lördagen den 26 oktober var det ponnytävling i Mariestad och LRK hade flera ryttare med som gjorde mycket bra ifrån sig.

I Lätt E red Julia Dafgård en felfri runda på D-ponnyn Clashduve Star.

I Lätt D med inverkansbedömning placerade sig Astrid Rapp på 2:a plats med B-ponnyn Lillemons Ariel. I samma klass för kategori C vann Miranda Filipsson på Nexis Ducallion och Ebba Funke på Petite Royal (GBR) placerade sig som 3:a.

I Lätt C, kategori B kom Astrid Rapp med Lillemons Ariel på en tredjeplats efter en felfri hoppning. Ebba Funke på Petite Royal (GBR) kom 4:a bland C-ponnyerna.

Dagen avslutades med Lätt B där Selma Krantz vann med en felfri runda på B-ponnyn Rollo.

 

2019 feb-aug

Thea Filipsson & Sweet Celine

Sweet Celine kom till Sverige i oktober 2018 och installerades på Kungsbacka Ridgymnasium i november. Hon har ett förflutet som gårdshäst på Irland och har ingen tävlingserfarenhet. Tävlingsdebuten genomfördes under februarilovet i år med placering. Målet är fälttävlan och debuten i H90 genomfördes nu i september med 67 % i dressyr och felfri hoppning och terräng strax utanför placering. 

 

16/2  Trollhättans Fältrittklubb 7 placering tävlingsdebut 1 meter

30/5  Equistar Equestrian Star meeting Grevagården 10 placering 1 meter

29/6  Essunga ryttarförening 2 andra placeringar 95 och 105

18 /7  Floby ryttarförening 2 vinster 90 och 1 meter 

18/8   3 placering Mariestad Ridklubb

 

2019-09-15

Stina Thyr tog med sig bronset hem i DM i inverkan LB med sin d-ponny Willowfield Sam.


 

2019-09-07

Lördagen den 7 september deltog Alva Hagaeus och ponnyn Power Cupcake i fälttävlansklassen P70 på Ljuslingsbacken i Skövde. Efter dressyren låg de på en andra plats med endast 29.8 straff, vilket också innebar att satte ett nytt personbästa i dressyren med fina 70.22 procent. Banhoppningen gick felfritt och de stod kvar på sina 29.8 straff. Efter en stunds väntan var det sedan dags för terrängmomentet. Även här stod de för en felfri välplanerad, balanserad och kontrollerad ritt, endast 7 sekunder från opt. tid. Resultatet fick vänta på sig, då det var sista ryttaren som ledde klassen, men tillsist stod det då klart att Alva och ”Kakans" fina prestation gav dem en välförtjänt 1:a placering.

 

2019-07-06 och 2019-09-07

Miranda Filipsson och 5 årige Nexis Ducallion debuterade fälttävlan P60 på Ljuslingsbacken i Skövde. Med dressyrpoäng 58.41 och felfri i banhoppning och terräng inom tid så knep de en fin andra placering. 

I helgen debuterade de P70 på samma bana. Ponnyn var för dagen lite för het i dressyren och det blev lite straff för några volter inne på banan, men skötte såväl hoppning som terräng galant och felfritt. efter hoppning och terräng klättrade de därmed upp till en plats strax utanför placering.

 

2019-08-25

Hannah Garpenrud kom trea på DM i dressyr.

 

2019-08-18

Värdiga vinnare från Lrk! Dessa två tjejer, Stina Thyr och Leona Poucette, tog hem varsin cup kat c och kat d i Muffinshoppet hos Herrljunga ridklubb! Detta efter att fått med sig tre vinster vardera hem.

2019-08-09

Fredagen den 9 augusti deltog Alva Hagaeus och ponnyn Power Cupcake i LC, två faser, på Grevagårdens Ponnyderby. Startfältet bestod av 24 ekipage där endast 6 stycken gick dubbelnolla. Alva red en mycket snabb omhoppning vilket tillsist resulterade i att de tog hem en fin 1:a plats.

 

2019-06-07--09

Flera vinster för Lrk:s ponnyryttare i Juniaden!

Lrk:s ponnyryttare hade en lyckosam helg i Mariestad 7 - 9 juni på Juniaden.

 

Under fredagen var det finna resultat i Juniadens inverkanspris.

 Lätt D bed A:inverkan deltävling 1

Kat b 2:a Astrid Rapp med ponnyn Lillemons Ariel

Kat c 2:a Alva Hageus med ponnyn Power Cupcake

 

Lätt D+ bed A:inverkan deltävling 2

Kat b 2:a Astrid Rapp med ponnyn Lillemons Ariel

Kat c 1:a Alva Hageus  med ponnyn Power Cupcake

 

Lördagens tävlingar började med en

Lätt D+ bed A:0/A:0

Där delade Caroline Helgesson på ponnyn Aydin och Tilde Malmgren på ponnyn Louis Black Pearl på 3:e platsen.

 

Lätt C+ bed A:0/A:0 Juniadens kval 2

Kat D 2:a Stina Thyr med ponnyn Willowfield Sam

 

Idag söndag som var sista tävlingsdagen fortsatte det med fina framgångar för Lrk:s ponnyryttare.

Lätt C bed A:0/A:0 Juniadens kval 3

Kat b 3:a Elsa Malmgren med ponnyn C and C Bella

Kat d 1:a Stina Thyr med ponnyn Willowfield Sam

 

I Juniadens A-final LC+ bed A:1a 

Kat b segrade Selma Krants med ponnyn Rollo.

Kat d kom Stina Thyr med ponnyn Willowfield Sam på en 3:e plats.

 

I Juniadens B-final blev det en 2:a plats i kat c för Alva Hageus med ponnyn Power Cupcake.

2019-05-04

Den 4 maj tävlade Flora Lövkvist och Trazzel på Falbygdens hästsportförening. De tävlade i LB två faser och när alla hade hoppat klart stod det klart att de kom på andra plats efter att ha varit felfria i både grundomgång och omhoppning.

(Kort ej från tävlingen utan från träning)


2018-10-20

Alva Hagaeus och C-ponnyn Power Cupcake var på Grevagården i oktober och deltog på Trollhättans Sportryttares Jumpinnhopp. Under lördagens LC, två faser, red flera i startfältet både felfritt och snabbt men Alva lyckades ändå knipa en fin 4:e plats efter sin ritt.

 

Ponnylaget tvåa i div 3 hopp

Ponnylaget kom tvåa även i andra omgången av ponnyallsvenskan div 3 hopp ponny som avjordes i Tibro den 7 oktober. Även denna gång var det inverkansbedömning och vi fick se oss besegrade av Hjo/Tibros allianslag med futtiga 1,5poäng. I laget ingick från vänster: Elsa Malmgren-Felix, Ville Pettersson-Parc Bosco, Moa Oscarsson-Mister Flash och Julia Jonsson-Pippi. Sista omgången avgörs i Alingsås den 20 oktober.

 

 

2018-08-31

 

Alva Hagaeus och hennes ponny Power Cupcake deltog på MG Horse Summer Show på Grevagården och tog där hem sin första seger i LC på fredagen. Alva red en snabb ritt och tangerade ledartiden. Efter en lång och nervös väntan stod det klart att det blev en delad seger för hemmaekipaget.

 

 

 

2018-08-20

 

Andra plats i fälttävlansdebuten
Thea Filipsson debuterade fälttävlan med sitt fullblod Dalentine under tvådagars tävlingen vid Trossnäs Ridklubb under midsommarhelgen. Efter en godkänd dressyrdebut och felfri banhoppning klättrade ekipaget från 12 plats till plats 2, då endast två ekipage red felfritt. Med en felfri terräng inom maxtiden behöll de sin andra plats med några 100 dels sekunder från en vinst. 

Vinst i regionfinalen Sugar Cup Örebro
Thea Filipsson har under våren utbildat D ponnyn Rosette och har med det 9 åriga stoet deltagit i tre Sugar Cup omgångar med goda resultat. De tog en delad första vinst i Regionfinalen i Örebro vilket skickade dem vidare till final på Flyinge fälttävlansvecka 2018. Tyvärr ingen placering i finalen men ett stort plus på erfarenhetskontot för ponnyn som började sin hopputbildning i april och aldrig är tävlad innan.

 

170616-19

I juni var Olivia Gustavsson och hennes d-ponny Arragon på SM i dressyr i Hammarö fre-mån. Efter 2 kval var de färdiga för finalen som gick på måndagen, där slutade de på 8:e plats. Totalt blev slutresultatet en 8:e plats. 

 

170617

 

Isabelle Arvidsson på sin c-ponny Lillemons Speedmaster tog en 1:a plats i Lätt D+ Inverkan med 23 poäng och en 4:e plats i Lätt C bedömning två faser

 

170606

 

Leona Poucette med ponnyn Scilla vann i Stenungsunds RK samt en andra placering i LD och LC

 

170521

Elina Forsäng Simberg tog sin första seger i L:B på Tosseryds ryttarförenings hopptävlingar. Med 10-åriga C-ponnyn Petite Royale var hon den enda felfria ryttaren i grundomgången på den svåra banan. 

 

170515

Ponnydressyr laget kom 2:a totalt i serien som avslutades i Lördags i Ulricehamn Hannah var 5: a individuellt o Laget var även 2:a i Lördagens omgång . Hannah Garpenrud och Stina Karlsson på bilden. I laget ingick även Olivia Gustavsson

170513

Lilla Edet

 

Else Karlsson och Katrinebergs Ragisen tog en fin 2:a plats i LC för B-ponny.

Därefter debuterade ekipaget i LC+ och tog hem seger i klassen.

170501

Sista omgången av Gotacup Ponny Hoppning gick av stapeln 1 maj på Jutagården, Skultorp.

Det blev tyvärr av olika anledningar ett decarmerat lag från LRK med bara 3 deltagare men de kämpade väl! 

Bedömningen var inverkansridning och våra tjejer gjorde bra ifrån sig men tyvärr föll en bom i två av rundorna.

I laget red Julia Jonsson, Emmelie Berggren och Linn Johansson.

Lagledare Pia Björnsdotter 

 

170501

Ponnylaget Div 1 i Dressyr tävlandes för LRK kom 3:a idag i Norra Älvsborg Sjuntorp Ryttarna var Olivia Gustavsson på Arragon Stina Karlsson på Börsgårds Tango o Hannah Garpenrud på Cayenne II för exakta resultatsiffror se equipeonline.com  Lagledare: Liselotte Garpenrud


 

170422 Gotacup Ponny Hopp

Andra omgången av Gotacupen Ponny reds i Töreboda. Det var rejält blåsigt och hinder blåste ner på banan under ritterna vilket kom att dominera dagen... LRKs lag var inte förskonade utan några ekipage hade en mindre trevlig upplevelse. Trots detta slutade laget på en hedrande fjärdeplats (av elva lag). Bedömningen var även denna omgång idealtid. Laget bestod denna dag av Ville Petterson, Linn Harrysson Luuk, Else Karlsson, Isabelle Arvidsson, Emmelie Berggren, Ella Lindström, Tilde Bunkoczi Olsson och Linn Johansson.

170422 LC två faser

Efter Gotacupen red några av ekipagen även LC två faser. Här knep Linn Johansson på Hembys Okinawa förstaplatsen (!) i Kategori C och Ella Lindström på Cherry fick en fin tredjeplats i Kategori D! 

 

2017-04-21

Molly Larsson på Toureen Emma tävlade i Bollebygd annandag påsk 

Började dagen med vinst i LC för D-ponny
Debuterade därefter LB i ungponnyklassen med en felfri runda 
Efter 1års skadeuppehåll är Emma på gång igen. LYCKA 
En rolig dag på bra tävlingsplats.

 

2017-04-11

Olivia Gustavsson på Monty Stina Karlsson på Tango o Hannah Garpenrud på Cayenne II har ridit 1: a omgången av Dressyrallsvenskan på Ponny hos Trollhättans Fältrittklubb i Söndags Laget kom 3:a av totalt 5 Lag o Hannah Garpenrud tog en individuell 5: e placering av 19 starter . Lagledare : Liselotte Garpenrud

2017-04-09

Ponnylaget har varit iväg och tävlat första omgången i Gotacupen i hoppning i Tidaholm. 

Sex ekipage representerade LRK denna gång och de presterade alla mycket bra och hade en jätterolig dag. Bedömningen var ideal-tid och de tre tiderna närmast denna räknades. Trots två rundor på mindre än en sekund från idealtid blev LRK inte bland de tre främsta denna gång men alla barn, föräldrar och ponnyer var glada ändå och samtliga bärgade rosetter för sina Clear Rounds att ta med hem! Otroligt bra jobbat.
 
Laget bestod av Emmelie Berggren, Linn Johansson, Ville Pettersson, Else Karlsson, Alva Hageaus och Isabelle Arvidsson.

2017-03-11

Elina Forsäng Simberg placerade sig som tvåa i LC A0:A0. Felfri med C-ponnyn Petite Royale på Mariestads RK. Det var 19 st startande och endast 5 startande var felfria. Petite Royale är ett 10-årigt sto som ägs av Camilla Strandäng.

2016-06-21

LRK har under våren varit med i Gotacupen. Gotacupen rids i tre omgångar med obegränsat antal i laget och de tre bästa resultaten varje gång räknas. De första två omgångarna rids med bedömningen idealtid och i den sista är det inverkan som bedöms.

Det har varit 12-14 lag med varje gång vilket inneburit ca 80-90 starter i klassen. Alla kategorier har varit representerade och i LRKs   lag har vi haft B, C och D-ponnyer med. Sofia Magnell var lagledare.

Vid första omgången som reds i Töreboda var vi 8 st ekipage varav tre ridskoleponnyer. Nästa omgång reds i Götene med 6 st ekipage och sista omgången åkte vi till Mölltorp med 4 ekipage.

Alla barn och ponnyer gjorde fina insatser och hade roliga dagar på tävlingsbanorna! Idealtid var inte LRKs specialitet visade det sig utan de flesta red för fort i första omgången men i andra omgången hamnade ekipagen betydligt närmare! I inverkansbedömningen gjorde laget bra ifrån sig då de hade femte bästa poäng men tyvärr var vi inte tre felfria den gången så placeringen blev längre ner... Alla var glada och nöjda ändå såklart i detta härliga gäng!

Gotacupen var en väldigt trevlig serie att delta i tyckte både deltagande barn och föräldrar!

Mvh Pia Björnsdotter 

2016-05-07

Hannah Garpenrud på Cayenne II har tävlat i Norra Älvsborg den gångna helgen med följande resultat LC:1 vinst på 70.600% och vinst på 73.393%

 

2015-10-17

Fina prestationer av lagmedlemmarna i finalen av div 2 under lördagens tävlingar i Falköping. Laget slutade på en briljerande andra plats med mycket fina ritter. Laget bestod av Martina Siby, Cornelia Karlsson, Julia Andersson och Hanna Siby

2015-10-05

På helgens dressyrtävling i Mariestad vann Sanna Bolander på Strawberry med 68.214% i LB:1, grupp två med åtta startande ekipage. En väl arrangerad tävling i behagligt höstväder.

Sanna_sess

15-10-03

Vid dressyrtävlingen i Töreboda lördagen den 3 oktober kom Alma Bolander 2:a i LC och 1:a i LB, grupp 1, D ponny på Tiger Pool. Under samma tävling placerade sig Sanna Bolander på 1:a plats i både LC (70,185%) och LB (65,536%), grupp 2, D ponny på Strawberry. LC för hästekipage var det dubbelt LRK i toppen, vann gjorde Sara Johansson på Chazam BEG med 70,556% och Sofia Astrell på Heart of Glory LTF kom två med 70,185%. Ett bra arrangemang och trevlig tävlingsdag i det fina höstvädret där Lidköpings Ridklubb hade stor utdelning.

 

14-09-13
Vinst för LRK-laget Häst div 2 i den första av tre omgångar i Mölltorp. Efter en rafflande omhoppning mot Skaraortens ryttarförening så blev det tjejerna som tävlar för Lidköpings ridklubb som segrade. I laget red Hanna Siby på Caruso, Jennifer Nordström på Tsarine de la boulaye, Julia Andersson på Aramis och Cornelia Karlsson på Top Turbo. Glad lagledare Malin Karlsson.

 

14-07-18/20
18-20 juli var det dags för årliga ponnydressyren i Jönköping, Hööks Summer Dressage Cup.
Från LRK deltog Olivia Gustavsson med ponnyn Arragon. I fredagens regionala LB:1 blev det vinst på 75,609%, första placeringen tillsammans med honom!
I nästa klass (LA:1) blev det 64%, ingen placering.

Under lördagen startade Olivia bara en regional klass (LA:1) och slutade på 72,105%. Även det ledde till vinst!

Rebecca Jern var även där med sin D-ponny Snobben och startade nationellt. Under lördagen blev de 8:e placerade i FEI lagtävlansprogrammet.

14-06-15
Tredje omgången av Gotacupen i ponnyhoppning avgjordes på söndagen i Mölltorp där Tibrobygdens Hästportklubb stod som arrangör. Lidköpings Ridklubbs lag har vid de två tidigare omgångarna varit på delad förstaplats och inför dagens tävling fanns möjligheten att stå som totalsegrare. Då krävdes förstås att alla fick till det eftersom man i denna finalomgång inte bara skulle rida felfritt utan det fanns även ett stilbedömningsmoment inlagt.

Hela laget lyckades på ett fantastiskt sätt få sina ponnyer att prestera på topp och de unga ryttarna visade att LRK har en väl fungerande ridskoleverksamhet där alla fick riktigt höga stilpoäng. Att lagledare Sofia Magnell och andra tränare lyckats bevisades alltså idag. Sofia Magnell är värd ytterligare beröm för sitt lagledarskap, hon kan verkligen få dessa unga förmågor att prestera genom sitt engagemang och positiva attityd.

Man red även en individuell klass där LRK-ryttarna Rebecka Ivarsson/Belamie, Felicia Helgesson/Hilton och Emelie Wiström/Cherry gjorde bra ifrån sig.

Fr v Molly Larsson, Julia Eriksson, Elsa Malmgren, Tilde Malmgren och Emelie Persson.

 

14-06-08
Framgångarna duggade tätt för LRK´s ryttare och ponnys under söndagen den 8/6 på hopptävlingen "Juniaden" i Mariestad.
Dagen startade med att Tilde Malmgren på B-ponnyn Telma vann första klassen LC i sin kategori och Rebecca Redman kom tvåa i sin kategori med D-ponnyn Frejas Filifjonka. Nästa klass LB (1m) red Alma Bolander på Brave Heart och tog en fin fjärde placering följd av Rebecca på en femte placering. Felfria och mycket fina rundor gjordes dessutom av Felicia Helgesson på Hilton (LC och LB), Alma Bolander på Brave Heart (LC) och Moa Rundqvist på Humlan (LB och LA) just utanför placering. Alla ponnyerna ägs av Lidköpings Ridklubb förutom Telma som är privatägd. En mycket lyckad dag för Lidköpings Ridklubbs ryttare.

14-05-24
Det blev flera fina placeringar i Grästorp på regionala dressyrtävlingen för ponny denna dag. Natasja Lovborn/Esse Golden Power red ihop 62,414% i LB1 (8 plats) och blev andra placerad i LA1 på 63,947%.
Stina Karlsson/Börsgårds Tango red på 68,158% i LA1 och vann.
Hannah Garpenrud/National Power red LB1 på 66,207% vilket ledde till en andraplacering.

Bild: Stina Karlsson/ Börsgårds Tango

2014-05-12
Söndag 12 maj 2014 avgjordes Div II dressyr för häst i Tidaholm. Lidköpings Ridklubbs lag låg trea inför finalen. I laget i Tidaholm ingick Nadia Lyxell, Caroline Gustafsson, Moa Rehnberg och Marina Lundell. Efter bra ritter befäste laget sin tredje placering totalt. I laget har vid tidigare omgångar även Ida Carlsson, Annelie Melin och Lena Mattson ingått.På bilden fr v: Marina Lundell, Moa Rehnberg, Nadia Lyxell.

2014-05-12
Ett flertal av Lidköpings Ridklubbs ponnyryttare deltog i Essunga Ryttarföreings lokala tävlingar för ponny söndagen den 12 maj. Bästa resultatet stod Rebecka Ivarsson och Bellami för med delad tredjeplacering i klass 2 LC 80 cm. Näst därefter Thea Filipsson och Lidens Baronesse, en femteplacering i klass 1 70+5 cm. Ellen Carlsson med ungponnyn DJ Tucson en flerfri runda som gav rosett. Övriga Lidköpingsryttare som kämpade väl denna varma dag var Lovisa Guttman, Emelie Persson och Tilda Wilhelmsson.

Bilder: Rebecka Ivarsson/Bellami

2014-05-10
Vid lördagens lokala ponnyhoppning hos Herrljunga Ridklubb som genomfördes på gräs lyckades LRK:s Molly Larsson på sin C-ponny Red Tonto knipa en andraplats i LD+, samt rida en dubbelnolla i LC med en sjundeplats som belöning.
Även LRK:s Lovisa Guttman på C-ponnyn Kashmir tävlade i LD+ och även LC men den här dagen utan placering.

2014-05-03
Under lördagen var flertalet av LRKs dressyrryttare på Skaraortens Ridklubb och tävlade.
Stina Karlsson på hennes nya ponny Börsgårds Tango red på 67.0% i LB:1 och kom trea. Hon fick även med sig en andraplats från sin fina LA-ritt på 69.6%.
Natasja Lovborn på Esse Golden Power red hem en andraplats från LB:1 på 67.9% och startade även LA.
På plats var också Rebecca Guttman och Hannah Garpenrud som båda gjorde fina ritter.

2014-04-26
Lördagen den 26 april genomfördes regionala tävlingar av Stenungsunds hoppryttarförening på Troja Horse Arena i Kungälv där Sanna Bolander på D-ponnyn Strawberry fick placeringar i både LB, 4:e plats och LB+, 2:a plats (debut på denna höjd) i strålande solsken. En härlig tävlingsdag.

2014-04-10
Det blev en dubbelseger för Olivia Gustavsson med ponnyn Secret Star under Vartoftas ponnytävling i dressyr. Dessutom ekipagets första tävling på 6 månader. 68,5 % i LC:1 och 68,4% i LB:1 ledde till vinst i båda klasserna trots en trött ponny pga värmen. Från LRK deltog även Stina Karlsson/Börsgårds Tango, som placerade sig på en fin 2;a plats i LA:1 på 67,63 %.

2014-03-23
23 mars deltog Sanna Bolander med D-ponyn Strawberry i den regionala hopptävlingen i Borås och placerade sig felfritt på en fin 9:e plats i LC med över 40 startande ekipage.

2014-03-08
Två LRK ryttare glänste på banorna vid Trollhättans Fältrittklubbs ponnytävling 8 mars. Thea Filipsson med sin ungponny Lidens Baronesse tog två förstplaceringar i 70 och 80 med bästa tid och är därmed kvalificerad för att få rida tidshoppningstävlingar
På bild Thea Filipsson

2014-02-23
Fem av LRKs ryttare kom till start i söndagens ponnyhoppning på lokal nivå och placeringarna var flera. Dagens första klass LD+5 kategori C, vanns av Ellen Baudtler på Monique och kategori D av Joanna Jönsson på Sackum Marybel. Ungponnyklassen på samma höjd, kategori C vanns av Thea Filipsson på Lidens Baronesse. Dagens andra klass LC, bjöd på luriga svängar och här blev det en första vinst i Ungponnyklassen för Emelie Persson och Turning Torso. Lovisa Guttman och Kashmir fick som flera av våra ryttare i klass 2 ett retligt nedslag. En bra säsongsdebut för alla.Bild segrare i kat C Thea Filipsson - Lidens Baronesse LRK, Frida Beiron-Top Fuel MRK, Ellen Baudtler -Monique LRK
 

2013-11-13
Tilda Wilhelmsson på C ponnyn Hembys Okinawa placerade sig i LD+5 - tredjeplats och LC andra plats i Skaraortens Ryttarförening.

2013-10-20
LRKs ryttare hade en framgångsrik dag när Trollhättans fältrittklubb arrangerade en lokal ponnydressyr.
Sanna Bolander inledde dagen med en andra placeringen i förklassen LC:2 på sin d-ponny Strawberry.
I LB:1 kat C kom Stina Karlsson och Money Girl på en andra placering och Rebecka Guttman på Vivierroland Pasja på en fjärde placering.
Rebecka Guttman på Viverroland Pasja avslutade sedan dagen med en vinst i LC:2.

2013-10-13
Lidköpings Ridklubb/Myråsen i allians hamnade på 2:plats totalt i Div II ponny hoppning Västra Götaland.
Alla i laget från vänster på bilden Tilda Helle, Joanna Jönsson, Sofia Astrell, Malin Astrell, Sanna Bolander, Ellen Baudtler och Tide Malmgren.

29 september kom Lidköpings Ridklubb/Myråsen på första plats. Tävlingarna arrangerades då av Lidköpings Ridklubb. (nedre bilden).

2013-09-28
Det blev två placeringar för Olivia/Secret Star i Grästorps lokala dressyrtävling, andra omgången i Div III för ponny.

I LC:2 fick ekipaget 67,679% (domare Gertrud Gustafsson) och det ledde till en vinst!
I LB:1 red Olivia ihop 65,517% (domare Christina Hansen) och fick därmed en andra plats.
Från LRK deltog även Kajsa Tobiasson och Ellen Carlsson.
 

2013-08-23/25
Lisa Helle var i helgen i Göteborg och tävlade i hästhoppning. Lisa och Tina Turner hade en härlig helg med seger i 1.15 och två andraplaceringar i 1.20. Kamendy skötte sig strålande på sitt första meeting men utan placering.

På bilden är det från vänster Kamendy, Lisa Helle och Tina Turner.

2013-07-27
Ållympiaden i Falköping hölls under helgen där det blev flera fina resultat av ryttare som tävlar för Lidköpings Ridklubb. Lite extra festligt och speciellt är det vid prisutdelningen då ryttarna får ställa sig på pallen och få medaljer, därefter sker även vanlig rosett och plakettutdelning till häst samt ärevarv i fin galopp.
 
LRK lyckades riktigt bra och hade tre ryttare på pallplats. Först upp på pallen var Joanna Jönsson med sin C-ponny Trigger som knep en 3:e plats i den lägsta klassen LD+ med en snabb och felfri ritt. I samma klass kom Lovisa Guttman på Kashmir precis utanför pallplats med en fin 4 placering även hon en felfri ritt.
 
I klassen LC (90 cm) fick LRK ryttaren Tilde Malmgren bestiga översta pallplatsen och ta emot guldmedalj då hon och B-ponnyn Telma red den snabbaste ritten och vann klassen till publikens jubel. I kategorin för D-ponnyer LC gjorde Sanna Bolander på Strawberry en snabb och felfri ritt som resulterade i en andra placering och fick ta emot silvermedaljen till trumpetfanfarer.

Från vänster Sanna Bolander & Strawberry samt Tilde Malmgren på Telma med segertäcket på           

Joanna Jönsson på prispallen där hon tar emot bronsmedaljen

2013-07-16
Den 16 juli var LRK ryttare i Floby på lokal dressyrtävling. I LC:1 klassen fick Sanna Bolander med D-ponnyn Strawberry 70,74 procent, en 3:e plats och placering med rosett/plakett och hederspris. Olivia Gustavsson och Secret Star gjorde även hon en fin ritt och fick 66,85 procent som räckte till en fin 7:e plats, på 8:e plats kom Ellen Carlsson med DJ Tambor och 65,92 procent.
I LB:1 kom Rebecca Jern på Snobben på en fjärdeplats med 66,20 procent och Sanna Bolander på Strawberry 63,27 procent som räckte till en 9:e plats samt Olivia Gustavsson på Secret Star på 62,06 och plats 11 av 21 startande i klassen.
I LA:1 vann Rebecca Jern på Snobben med 70,0 procent och en 5:e plats på Moneboy med 64,34 procent två mycket fina ritter i högsta klassen där 8 ekipage startade totalt.

Sanna Bolander/Strawberry

2013-06-30
I Färgelandas lokala dressyr vann Ellen Carlsson med Tambor och Olivia Gustavsson med Secret Star kom 2:a i samma klass, LC. 

2013-06-06
På Nationaldagen var flera LRK ekiipage och tävlade hos Essunga Ryttarförening i Nossebro. I klassen LD+5 tog Lovisa Guttman hem segern på sin C-ponny Kashmir. I nästa klass som var en LC var hela 3 LRK ekipage placerade bland C-ponnys, Moa Rundqvist på Humlan knep en 1:a placering, Lovisa Guttman på Kashmir placerade sig som 2:a och på 4:e och sista placering kom Joanna Jönsson på Trigger. I Dagens sista klass LB togs 1:a placering hem av Moa Rundqvist och Humlan.

På söndagens tävling hos Varaortens Ryttarförening placerade även sig Joanna Jönsson och Trigger på en andra plats i LD+5. Thea Filipsson på Lidens Baroness red en felfri runda i avd B i LD+5.

Maria Brorsdotter

Moa och Humlan

Moa Rundquist-Humlan, Lovisa Guttman-Kashmir, Joanna Jönsson-Trigger.

2013-06-09
Under söndagens regionala tävling ”Juniaden” i Mariestad blev det placeringar i de två högsta klasserna. I tävlingen fanns långväga deltagare från både Värmland, Halland, Närke och Västra Götaland. Sanna Bolander tävlade med Braveheart som med två felfria rundor och i hård konkurrens blev belönad med placeringar. I klassen LB (100 cm) blev det en fjärde plats och i LB + 5 (105 cm) genomförde ekipaget en både snabb och väl planerad runda med en tredjeplats som resultat.

Bilden: Sanna och Braveheart

2013-05-18
Strålande sommarvärme förgyllde dagens lokala hopptävling i Grästorps Ridklubb den 18 maj. Lidköpings Ridklubb representerades av Cornelia Karlsson - Picasso, Joanna Jönsson -Trigger, Lovisa Guttman - Kashmir samt Thea Filipsson - Lidens Baronesse. Thea och Baronesse tog en 2 placering i LC avd B, som också blev ekipagets första i tävlingsdebuten. Cornelia och Picasso red i dagens största startfält, förtjänstfullt in en 8 placering i samma klass avd A.

13-05-05
Lidköpings Ridklubb är klara för Elit 2014 i hästhoppning. I helgen var det final i Göteborg och där lyckades alla ryttare prestera sitt bästa. Man kom tvåa båda dagarna och därmed var finalplatsen säkrad. Det var svåra banor som gav ryttarna en utmaning. Tjejerna som red i Göteborg var Lisa Helle-Tina Turner, Amanda Larsson-Bing, Catrin Lindh-Miss Påska och Jenny Gustafsson-Mira. Fler ekipage som har varit med är Moa Andren-Johansson-Zorina Bol, Camilla Larsson-Toscane, Malin Rask-Ellen Caramelle och Åsa Axelsson-Wild Lady.

Kia Helle stolt lagledare

2013-05-05
På söndagen gick andra deltävlingen av div.1 i ponnyhoppning av stapeln på Vartofta rid och körsällskap. 6 LRK-ryttare var på plats och gjorde flera fina rundor. Extra bra denna helgen gick det för Joanna Jönsson-Sackum Marybel kat.D som tog hem segern i förklassen som var en LB med bed A:0/A:0. Även i lagklassen, som gick på LB höjd, knep hon en individuell placering och denna gången blev det 3:e plats. I samma klass knep även Sanna Bolander-Braveheart kat.D 4:e platsen! För laget gick det idag riktigt bra och de tog en 4:e plats och ligger nu totalt på en delad 4:e plats inför finalen som går i Skara den 25:e maj! I laget denna omgången red, Ellen Baudtler-Monique, Jacqueline Poucette-Celtic Ash, Sanna Bolander-Braveheart och Joanna Jönsson-Sackum Marybel. På plats med fina rundor var även Josefin Bengtsson-Jarno och Cornelia Karlsson-Picasso.På bilden, prisutdelning i lagklassen kat.d, Sanna Bolander-Braveheart och Joanna Jönsson-Sackum Marybel

2013-04-20
Lördag 20 april reds 2:a omgången av Div I hoppning för stor häst i Falköping. Laget kämpade strålande och efter omhoppning med två andra lag stod vi som segrare igen!! Nu laddar vi för finalen som rids i Göteborg om två veckor.

På bilden fr vänster Lisa Helle-Tina Turner, Camilla Larsson-Toscane, Kia Helle, Amanda Larsson-Bing och Jenny Gustafsson-Mira.

2013-04-21
Ännu en lyckad tävlingshelg för Stina Karlsson och Money girl i Trollhättans Fältrittklubbs regionala ponnytävling! Ekipaget som debuterade på regional tävling segrade i Lätt B:1 med sina 72 % i kat. B/C.
Från LRK deltog även Rebecca Jern i samma klass, kat D, och kom på 2:a plats med 67,5 %.

2013-03-24
Här följer en sammanställning av placerade LRK ryttare på våra lokala/regionala ponnyhopptävling den 24/3 2013.
Totalt gjordes 35 starter av hemmaryttarna med många fina ritter och bra resultat – härligt kämpat!

LD+5
Kat B
2:a plats Tilde Malmgren/Telma

Kat C
1:a plats Felicia Helgesson/Silva Juni
4:e plats Alma Bolander/Onatopp

Kat D
2:a plats Viktoria Backström/Åsatorps Maximus

LC
Kat B
3:e plats Beatrice Andersson/Nicco

Kat C
5:e plats Ellen Baudtler/Monique
6:e plats Joanna Jönsson/Trigger

Kat D
3:e plats Terese Ekmark/Frejas Filifjonka
LB
Kat C
2:a plats Amanda Frödén/Idyllens Onyx
5:e plats Jaqueline Pousette/Celtic Ash

Kat D
1:a plats Sanna Bolander/Brave Heart

Bilderna är på de två 1:a placeringarna - Sanna Bolander i stallet och Felicia Helgesson på prisutdelningen.

2013-02-23
Lyckad start på säsongen för Olivia Gustavsson och D-ponnyn Secret Star på Tidaholms dressyrtävling för ponny. Olivia vann klassen LB med sina 69,6 % samt debuterade i klass A med poängen 62 %.

2012-11-11
Grattis till Jennie Svensson/Gallaway som segrade i MSV:C1 på Grevagårdens regionala dressyrtävling.

I MSV:B4 placerade sig Anna Kjell/Napoli på femte plats och 6:a blev Anna Roswall/Grape Tonic strax utanför placering.

2012-10-20
Olivia Gustavsson placerade sig på en fin 3:e plats i LC med sin ponny Secret Star på Falbygdens Hästsportförenings lokala ponnyhoppning. I klassen startade 26 ekipage.
I efterföljande klass, LC+, blev det ett nedslag.

Cornelia Karlsson o Picasso placerade sig individuellt i lagklassen, banan visade sig vara riktigt utslagsgivande!

Olivia Gustavsson/Secret Star

Cornelia Karlsson/Picasson

2012-09-23
Andra omgången av div 3 storhäst reds i Nuntorp och lidköpingstjejerna kämpade väl.
I laget red Stina Andersson / Cinderella, Sofia Magnell / Maestoso Cazar samt Caroline Gustafsson / Cara Mia

I Lagklasserna slutade Sofia på en andra plats med 72,85 % i Lätt C:2 och Caroline och Stina tog hand om 7.e samt 8.e platsen på 62,22% samt 61,85%. Laget slutade där med på en fin Tredjeplats.

Efter förra omgången då laget slutade på 4.e plats ligger vi nu 3.a inför sista omgången i Skövde den 21 oktober.

Individuella placeingar.
Lätt C:1 Förklass
2.a Sofia Magnell / Maestoso Cazar 68,88 %
4.a Stina Andersson / Cinderella 65,18 %

Lätt C:2 Lagklass
2.a Sofia Magnell / Maestoso Cazar 72,85 %

2012-09-22
Även ponnytjejerna red på lördagen andra omgången av div 3 i Nuntorp.I förklassen Lätt C:1 tog Rebecca Jern och Snobben hand om segern bland D-ponny på 70,74%. Och för laget sedan gick det stålande. I laget red Stina Karlsson / Texas, Natasja Lovborn / Esse golden power, Rebecca Jern / Snobben och Kajsa Tobiasson / Lidens Bonzei. Med ett snitt på 68 % tog LRK hand om seger denna omgång och det laddas nu för fullt inför sista omgången i Mellerud den 14 oktober.

2012-09-15
Amanda Frödén och hennes C- ponny Idyllens Onyx var på plats i Svenljunga i lördags, där årets DM hoppning för ponny gick av stapeln. Sex ekipage var felfria efter grundomgången och efter första omhoppningen var fem felfria kvar till den sista, avgörande omhoppningen, som gick på tid. Tyvärr blev det här 8 fel, men ekipaget slutade på en hedrande 4:e plats, bra jobbat.

2012-09-01
Lina Hultgren/Danielsson och Lady Queztion debuterade i 115 cm på Ale Jennylunds regionala tävlingar 1/9-12. Det blev en felfri ritt och en 6:e placering, det var ca 50 startande i klassen.

2012-08-25
Storhäst, Div III-laget red sin första omgång i Binneberg den 25.e aug.
Laget hamnade på en fin 4.e plats i hård konkurrens. Tjejerna gjorde även bra ifrån sig individuellt.
Stina Andersson och Cinderella samt Sofia Magnell med Nikita Lady red ihop fina 69,63% i förklassen och hamnade på delad 4.e plats. I lagklassen vann Stina Andersson och Cinderella på 69.63%.

Ind. resultat:
Förklass LC:1
4. Sofia Magnell / Nikita Lady 69,63%
4. Stina Andersson / Cinderella 69,63%

Lagklass LC:1
1. Stina Andersson / Cinderella 69,63%

2012-08-19
Det var ett gäng duktiga Lidköpingsryttare som i helgen åkte till Grästorp för att tävla i hoppning. Felfria rundor i 0.95 och 1 meter avd.B gjorde Matilda Löfberg-Ackurat, Louise Dahlén-Helgesson-Contessa MW och Malin Helle-Captol Loa. Tävlade i Grästorp gjorde även Antonia Persic-Vicky, Lisa Sigurd-CopyTo och Jenny Sahl-Majas Minerva.

På bilden är det från vänster Matilda, Louise, Malin, Lisa och Jenny.

2012-06-18
Söndagen den 10/6 åkte det ryttare från LRK till Vänersborg och tävlade hoppning. Moa Andren Johansson-Kamery Okay var snabbast i omhoppningen i 1.10, men tyvärr fyra fel. Lisa Helle med Tina Turner fick segertäcket i 1.20. Anders Lewerin- Bellissima H som debuterade 1.30 var jättenöjda med 8 fel.

Bilden: Lisa Helle-Tina Turner

2012-06-02/03
HOPPNING
Det blev flera segrar och bra resultat av LRKs ryttare i Juniaden 2012 i Mariestad. I klasserna LC och LC+5 fick Felicia Ohlin på Whitney Wibb andraplaceringar i båda klasserna.
I LB, kat. C vann Bianca Söderström på Hembys Nimbus och Sanna Bolander tog en tredjeplats i kat D på Brave Heart.
I LB+5 vann Amanda Fröden på Idyllens Onyx i kat C och Sanna Bolander placerade sig som trea med Brave Heart i kat D. En strålande tävling för LRK ryttarna.

DRESSYR
Emma Sekund och Rosette vann LA:1 klassen med 66,58%.
Nämnas ska även att 26/5 höll Norra Älvsborgs Ryttareklubb en ponnydressyrtävling.
Emma och Rosette placerade sig på en tredje plats med 67,895% i LA:1.


Överst: Bianca Söderström/Hembys Nimbus.


Mitten: Amanda Frödén/Idyllens Onyx

Nederst: Emma och Rosette, segrarekipage i LA:1 i dressyren.

2012-05-12
Emma Klang Sekund blev med Rosette, placerad etta i klass LA:1 som anordnades av Nuntorp Hästsportklubb 12/5. Emma och Rosette har även placerat sig på de två senaste dressyrtävlingarna de deltagit i. De arrangerades i Vartofta och i Grästorp och hon tävlade i LA:1 även där.

2012-04-29
LRKs div 1 lag i hoppning har varit i Falkenberg och ridit finalomgången! Laget slutade på 8:e plats efter två dagars insatser i Falkenberg.
”Vi är glada att vi tog oss till final”, säger Kia och även om vi inte placerade oss på prispallen gjorde hela laget en fantastisk prestation.”
Hindrena var maxade, banan var lång och underlaget var tungt oc halkigt efter en hel del regn. Vi är supernöjda hela bunten, säger Kia.

Laget bestod av:
Malin Rask, Lisa Helle, Catrin Lind, Moa Andrén Johansson och lagledare Kia Helle.

2012-04-29
Den 29 april gick andra deltävlingen av ponnyallsvenskan div.1 av stapeln i Töreboda. LRK var på plats och levererade! Alla ryttare gjorde fina ritter i förklassen men det räckte inte till placering. I lagklassen red de så det rök om det, vilket ledde till en 2:a plats!! Dessutom tog Amanda Fröden-Idyllens Onyx en andraplats indeviduellt i kat.C och Felicia Ohlin-Whitney Wib knep förstaplatsen i kat.D ! Det blev ett riktigt rosettregn denna dagen så nu fick vi ytterligare 18 poäng i serien och ligger nu då totalt på 33 poäng. Nu laddar vi och ger gärnet i finalen om två veckor! Laget bestod idag av: Amanda Fröden-Idyllens Onyx, Ellen Carlsson-Tarrique, Bianca Söderström-Hembys Nimbus och Felicia Ohlin-Whitney Wib, och reserv var Joanna Jönsson-Sackum Marybel.

2012-04-22
Ellen Baudtler med sin ponny Melissa Monique placerade sig som trea i LD+, kategori C i Tidaholm. Ekipaget har känt varandra i tre månader och det här var tredje starten på lokal nivå. I LC+ kom ekipaget i mål med fyra fel i grundomgången men är väldigt nöjda efter dagens resultat.

2012-04-21
Sanna Bolander på Brave Heart segrade i LB på Trollhättans sportryttar tävling i Essunga. Samma dag tog Therese Ekmark en fin fjärdeplacering i LC på Humlan. Även Rebecca Redman på Szaman gjorde en felfri runda och mottog rosett i clear rounden.
Den 20 maj startade Sanna Bolander på Brave Heart i Skara, Mountain Horse Cup på grusbana ute för första gången, i LB+5 och gick in som femma med en dubbelnolla.

Sanna Bolander/Brave Heart

Therese Ekmark/Humlan

012-04-14
14 april gick första deltävlingan av ponnyallsvenskan div.1 av stapeln i Tidaholm! LRK var på plats med ett lag på glatt humör. I förklassen som gick i L:B blev det lite stolpe ut för alla ryttare i laget, den som klarade sig bäst där var Bianca Söderström-Hembys Nimbus som tog sig till omhoppning men fick där ett retligt stopp.
Men våra ryttare tog detta på bästa sätt och kom igen i lagklassen! Laget bestod idag av; Amanda Frödén-Idyllens Onyx, Bianca Söderström-Hembys Nimbus, Felicia Ohlin-Whitney Wib och Joanna Jönsson-Sackum Marybell. Amanda och Bianca på sina c-ponnysar gick in och satte var sin nolla i grunden, men tyvärr vart det lite stolpe ut även i denna klassen för Felicia och Joanna. Felicia fick 10 fel och Joanna fick två stopp och blev därmed utesluten (oturligt på sista hindret). Så LRK sluatade på 10 fel och en 5:e plats för dagen! Därmed tjänade laget ihop 15 poäng inför nästa deltävling som går till helgen i Töreboda.

2012-04-21
Alingsås Ridklubb stod som arrangör för andra omgången i div. 1 hoppning för häst. LRK låg efter första omgången på en fin tredjeplats och låg bra till för att rida final. Det var ett härligt gäng som åkte till Alingsås. Redan i första klassen 1.10, visade Lisa Helle-Tina Turner och Catrin Lindh-Miss Påska att de var i fin form. Lisa red in som fyra och Catrin som tolva. Bra början! Framgången fortsatte med Malin Rask som seglade in på sjunde plats i 1.20 klassen med Ellen Caramelle. Även Moa Andren Johansson-Kamery Okay, Lisa Sigurd-Mr Z och Jenny Sahl-Contender gjorde tuffa rundor.

2012-04-01
LRK’s lag div 1 allsvenskan hopp var i Uddevalla igår och knep en fin 3:e placering. Laget bestod av Catrin Lind, Moa Andrén Johanssons, Lisa Helle och Malin Rask.

2012-03-11
Det var ett härligt gäng som i helgen åkte till Mariestad för att tävla i hoppning på regional nivå. Redan i första klassen visade Sarah Johansson på Lyra vägen med fin andraplats i 1 meter. I nästa klass som var på 1.10 höjd fick alla LRK-ryttare placering. Lisa Helle-Tina Turner kom tvåa, knappt slagen med 11 hundradelar. Anders Lewerin kom trea med Waikiki, Olivia Sandelin-Can Can kom sexa. Sjua kom Moa Andrén Johansson med Kamery Okay och Sarah kom nu åtta med Lyra. Bra början på tävlingssäsongen kan man kalla detta!

På bilden är det Lisa Helle-Tina Turner, Moa Andrén Johansson, Olivia Sandelin & Anders Lewerin-Waikiki. Saknas på bilden gör Sarah Johansson.

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

RIDSKOLAN

Vill du börja rida!

2024-05-21

Nybörjare startar när vi får ihop full grupp/10 elever.
Har du ridvana ponny/häst finns större chans att börja omgående!
Vid intresse mejla admin@lrk.se, ange även då ditt telefonnummer.

Ridavgift

2024-01-10

Ridschema m.m våren 2024

2024-01-05

Medlemsavgift 2024

2023-12-08

Nyhetsarkivet

TÄVLING

Klubbtävlingar våren 2024

2024-05-08

Terminsplanering våren 2024

2024-01-02

Tävlingsarkivet

INFO FRÅN DISTRIKTET

KALENDER

<<juli>>
måntisonstorfrelörsön
24252627282930
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234