Utbildningsplan
Ridutbildningen indelas i sex olika nivåer. Förutom skolridning ingår hoppning, ridning i terräng, teori m.m.
Vår utbildningsplan har till mål att ge en allsidig kunskap i ridning och hästens totala handhavande. Förutom den aktuella gruppens innehåll ingår repetition av föregående gruppers övningar. Tre avsuttna lektioner ingår på ett verksamhets år. Hur lång tid varje utbildningsperiod tar beror mycket på varje ryttares ålder, fallenhet, ambition mm. Att lära sig rida är som att bygga en pyramid: Det blir ingen topp om grunden är dålig eller om byggstenar fattas på vägen!!
RUTINER
Gruppen samlas i entren mellan stallen före lektionen för upprop. Hästen borstas, visiteras och hovar kratsas före och efter ridningen. Efter ridningen skall också bettet sköljas av och ryktpåsarna hängas tillbaka på sin plats. Varje ridgrupp hjälps sedan åt med sin stalluppgift som kan vara: persedelvård, mocka och sopa, borsta av vojlockar och sadelgjordar, ta upp gödsel i manegen, kvällsfodring mm.
Eventuella skador eller avvikelser från det normala skall rapporteras till ridläraren.
Utbildningsplanen följer Svenska Ridpsportsförbundet
Vi har grupper på följande nivåer: Vit, Grön, Röd, Gul, Blå & Brons.
SPECIALGRUPPER
Motionsgrupp: Här rider man i första hand för att det ska vara roligt. Ridningen innefattar den klassiska skolridningen och uteritter. Balans och sits övningar.
Specialgrupp: Här rider man färre elever och betalar upp till full grupp.
Träningsgrupper: Specialgrupp i hoppning och dressyr för instruktörer och stallpersonal. Syfte att utbilda både instruktörer och hästar och att fånga upp de som vill satsa på ridningen i framtiden. Här ges möjlighet att låna häst för tävling utanför klubben. Till denna grupp ansöker man.
Privat grupp: Här rider man på egen häst/ponny. Max 6 ekipage/grupp.